Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els Mossos encapsulen i denuncien els manifestants de la Gran Via
  • CA

Una seixantena de persones, majoritàriament veïns, s’han concentrat aquest vespre a la cruïlla de la Gran Via i el carrer Entença per protestar contra la repressió de l’Estat cap a l’independentisme. “Llibertat preses polítiques” era el càntic hegemònic. Han tallat cinc minuts el trànsit de la Gran Via inicialment, aprofitant que una patrulla de la Guàrdia Urbana ha aparcat en horitzontal al mig de la calçada. Des de llavors, s’han limitat a creuar els passos en verd per a vianants i a allargar uns pocs segons el seu pas una vegada el semàfor tornava a posar-se en vermell. Tanmateix, això no ha evitat que agents dels antiavalots dels Mossos d’Esquadra hagin encapsulat, identificat i denunciat “per desobediència” a tanta gent com han pogut enxampar.

En un principi, no hi havia cap furgoneta d’antiavalots. Tanmateix, quan ha començat la marxa en direcció Besòs per la Gran Via, fent zig-zag amb els passos de vianants quan estava permès, la presència policial ha anat en augment. Primer, han aparegut tres furgonetes de l’Àrea Reginal de Recursos Operatius (ARRO). Després, han arribat reforços de la Brigada Mòbil (BRIMO) tot i l’absència d’aldarulls o talls al trànsit. A l’altura del carrer Viladomat, els antiavalots han baixat ràpidament de les furgonetes i han encapsulat en una cantonada un grup de 26 persones. Alguns, com s’aprecia en el vídeo, han pogut escapar. 

L’únic bloqueig de la circulació s’ha produït durant menys de cinc minuts, al voltant de les 20:20h, al punt de trobada: Gran Via de les Corts amb Entença. La Guàrdia Urbana, havent vist un primer moviment dubitatiu en què una part dels manifestants ha ocupat de manera breu algun dels carrils de la calçada quan havien de passar els cotxes, ha decidit tirar pel dret i situar un cotxe patrulla en perpendicular als carrils de circulació. En aquell moment, com es pot apreciar en un segon vídeo, els manifestants s’han unit al centre de la calçada i s’hi han quedat durant pocs minuts. “Esteu tallant vosaltres!”, els cridaven alguns dels concentrats als urbans. Ràpidament, però, la massa ha escoltat l’advertiment policial protocolari i s’han reagrupat a la vorera. El cert és que, més tard, aquest seria l’únic tall efectiu al qual es podria referir la policia a l’hora de sancionar-los. 

Després s’han estat fent marxes al llarg i ample de la Gran Via. La policia, tant agents de la Guàrdia Urbana com dels Mossos d’Esquadra, els ha seguit de ben a prop fins que ha decidit retenir-los. Hi havia gent de totes les edats i la majoria d’ells es reivindicava com a veí de l’Eixample.

Finalment, els identificats preguntaven per què els denunciaven i la resposta que els arribava del sosinspector dels Mossos a càrrec de l’operatiu era: “per haver tallat el trànsit”. Indignats, un dels retinguts insistia: “però de quin tall parlen, si estem creuant en verd? De quina desobediència, si ens han demanat que els donem el DNI i hem obeït com a xais?”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa