Els desallotjats d’Universitat improvisen una acampada a plaça Sant Jaume

Integrants de l'acampada estudiantil han celebrat una assemblea extraordinària a la plaça per decidir noves accions

Desenes de persones s’han trobat aquesta tarda a la plaça que, hores abans, desallotjava la Guàrdia Urbana. El jovent que ocupava la plaça Universitat ha celebrat una assemblea popular, de nou, com a resposta a l’acció policial de la nit abans. La cita ha comptat, a més, amb el suport d’algunes agrupacions CDR de la ciutat. Els joves, després d’una hora de debat, han decidit desplaçar-se a la plaça Sant Jaume: “Anem a demanar explicacions a Colau!”, ha proposat una de les participants.

El consens ha estat molt elevat i s’han posat en marxa, baixant pel carrer Pelai. Un cop a la plaça, els manifestants han decidit quedar-s’hi almenys fins demà dijous. “Hem decidit passar aquí la nit amb la fi de deixar clara la nostra posició davant la decisió presa per Ada Colau des de l’ajuntament”, argumenten en un breu comunicat, en el que també demanen mantes, sacs i roba d’abric per les baixes temperatures.

Marxa de desallotjats de l'acampada estudiantil cap a plaça Sant Jaume / D.C.

Marxa de desallotjats de l’acampada estudiantil cap a plaça Sant Jaume / D.C.

Descarten una nova acampada

Els estudiants critiquen que la Guàrdia Urbana només permetés que una petita comitiva recollís objectes de valor durant el desallotjament, quan es tractava d’una acampada de més d’un centenar de persones. Un dels joves que va poder entrar a recuperar pertinences, ha detallat que se’l va identificar i que la policia local va “destruir molt del material que hi havia a l’acampada”. De fet el tinent d’alcaldia Albert Batlle ha dit al matí que es van requisar “26 tones de porqueria” i ha donat a entendre que els acampats que vagin al magatzem municipal a reclamar béns s’arrisquen a ser multats per ocupació de l’espai públic.

 
Protesta contra el desallotjament de l'acampada de plaça Universitat / D.C.

Protesta contra el desallotjament de l’acampada de plaça Universitat / D.C.

Sobre el futur del col·lectiu també se n’ha parlat, tot i que de manera dispersa. L’acord amb més consens ha estat el d’apartar la idea, de moment, d’iniciar una nova acampada. No obstant, volen mantenir-se com a grup de pressió, impulsar accions i col·laborar amb altres protestes, com la de la Meridiana. “Ja hem tingut suficients cops, físicament i emocional”, ha apuntat la Maria, una de les joves que fins ara actuava de portaveu. Tot i així, a llarg termini, ha deixat la porta oberta a fer una acampada ben organitzada en un futur sense concretar.

Assemblea a la plaça Universitat sobre el desallotjament de l'acampada juvenil / D.C.

Assemblea a la plaça Universitat sobre el desallotjament de l’acampada juvenil / D.C.

Alertats per la concentració, diverses dotacions dels antiavalots de la Brigada Mòbil (BRIMO) dels Mossos d’Esquadra custodien la trobada, convocada amb el lema “Acampada resisteix”, però es mantenen a una distància prudencial. A més, els serveis de neteja de l’Ajuntament de Barcelona han ruixat amb aigua tota la plaça Universitat. Això ha esguerrat els plans de fer una assemblea asseguts a terra.

Segons els agents de la Guàrdia Urbana desplaçats a la protesta, es tractaria d’una pràctica habitual per esborrar pintades del paviment. Els manifestants, en canvi, ho atribueixen a una nova tàctica per fer-los la guitza. Tot i així, alguns han trobat la manera de fer l’assemblea asseguts, posant una manta sobre el paviment. La gran majoria dels concentrats, per contra, han decidit assistir a l’assemblea dempeus.

Més informació

Comentaris

    Som-hi 20/11/2019 11:03 pm
    Sugereixo acampar davant de la casa de l’alcaldesa Colau

Nou comentari