Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els pressupostos de Colau preveuen un fons de contingència per si l’Estat no compleix
  • CA

El regidor de Pressupostos, Jordi Martí Grau, i el gerent d’economia Jordi Ayala, han clarificat a preguntes dels periodistes l’increment de transferències de l’Estat que preveuen els nous pressupostos aprovats. L’augment de 1.083 milions d’euros a 1.213 milions d’euros –més d’un terç dels ingressos totals– s’ha calculat en base a la proposta de pressupostos que van pactar Pedro Sánchez (PSOE) i Pablo Iglesias (Podem) i que no va arribar a aprovar-se al Congrés. 

Inclou noves figures impositives, com l’anomenada taxa Google, però també reflecteix simplement una major recaptació per la millora de l’economia després de la sortida de la crisi. A Barcelona li correspondrien entre 15 i 16 milions d’euros de les noves figures fiscals. La liquidació de la recaptació estatal correspon a l’any fiscal 2018.

Per si de cas els pressupostos de l’Estat tornessin a descarrilar políticament, l’Ajuntament ha reservat 88 milions d’euros en un fons de contingència. “Si no es cobressin les transferències, les podríem cobrir amb el fons”, ha explicat Ayala. “I si es cobra, podrem gastar més”, ha afegit. Martí ha detallat que una part de les aportacions de l’Estat sí que s’han destinat ja a partides d’inversions i despesa, perquè s’han considerat ingressos segurs, mentre que “un marge” de seguretat s’ha “guardat al fons de contingència” i es podrà assignar a projectes si finalment s’acompleix la previsió.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa