Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La presidenta de la Comunitat de Madrid vol recuperar “l’esperit del pont aeri” amb Barcelona

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha suggerit aquest dilluns als empresaris catalans “recuperar l’esperit del pont aeri” i ajuntar esforços per atraure inversions estrangeres “en un moment d’incerteses on, a més, el Brexit està adquirint una rellevància especial”. Ayuso, que ha exposat aquesta proposta en un article a La Vanguardia i en un esmorzar informatiu al Tribuna Catalunya, ha explicat que vol “bastir ponts entre Catalunya i Madrid, en defensa de la llibertat i d’aquest projecte comú”, que ha convertit l’Estat, ha dit, “en una de les democràcies més pròsperes del món”.

A més, la dirigent del PP ha carregat contra els empresaris catalans propers a l’independentisme. “Unir-se als independentistes és el pitjor error que ha comès aquesta part de l’empresariat català”, ha subratllat la presidenta madrilenya, que considera que són “consignes contràries a la raó”.

“Cap polític té dret a imposar un projecte que trenca la convivència entre els ciutadans als quals representa”, defensa en l’article, en què sosté que “l’ordre constitucional espanyol ja garanteix àmplies quotes d’autogovern mantenint el principi de solidaritat entre regions”.

La presidenta madrilenya ha assenyalat que “aviat” Madrid superarà Catalunya “com a primera regió espanyola en termes econòmics”. Segons apunta Díaz Ayuso, la Comunitat de Madrid no vol créixer “a costa de Catalunya, tot al contrari”. “En un món globalitzat no competim entre regions espanyoles”. La presidenta ha defensat la “seguretat jurídica, el respecte per la propietat privada i sobretot la llibertat”, alhora que ha destacat que Catalunya i Madrid sumen el 40% del PIB.

La presidenta avisa que “la desacceleració econòmica treu el cap i cap regió és immune”. En aquest sentit, ha afirmat que la comunitat ha crescut per sobre la mitjana espanyola en els últims 15 trimestres gràcies, ha dit, a mantenir una pressió fiscal baixa en els darrers 16 anys.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa