Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El PP exigeix al Senat que la comissaria es quedi a Via Laietana
  • CA

El Partit Popular s’oposa que desaparegui la comissaria de la Policia Nacional espanyola de la Via Laietana de Barcelona. Enmig del debat sobre el futur de la controvertida caserna del centre de la capital catalana, el PP ha registrat una proposició al Senat per exigir al Govern de Pedro Sánchez que no desmantelli l’equipament policial, el mantingui “operatiu i en plenes funcions” a Via Laietana i impedeixi que “a les manifestacions independentistes s’ataqui la seu de la comandància” i als agents.

De pas, els populars carreguen contra el ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, a qui acusen d'”incapacitat per frenar els desordres i el vandalisme als carrers de Catalunya”. Els socialistes, però, són partidaris que la Policia Nacional continuï la comissaria de Via Laietana, tot i que sí s’avenen que es recordi que s’hi van cometre tortures durant el franquisme. En canvi, ERC pressiona enmig de les negociacions dels Pressupostos de l’Estat per aconseguir que els agents abandonin l’edifici i convertir-lo en un espai de memòria contra les tortures de la dictadura.

El líder del PP a l’Ajuntament de Barcelona, Josep Bou, ha declarat el seu suport incondicional perquè la Policia Nacional continuï a la Via Laietana. “És necessari que la comissaria es mantingui en aquest espai de Barcelona, ja que garantitza la seguretat a tots els barcelonins“, ha assegurat. Per al popular, la petició de desallotjar la comandància de Via Laietana pretén “fer desaparèixer les institucions de l’Estat a Catalunya, i això només beneficia els que volen dividir i enfrontar”.

Alhora, Bou ha criticat l’alcaldessa Ada Colau per declarar-se partidària del trasllat de la seu policial. “El populisme s’ha apropiat de l’Ajuntament de Barcelona. A la ciutat li convé que Colau estigués més pendent de millorar la neteja i la seguretat als nostres carrers, perquè els veïns estan farts de les seves polítiques ideològiques”, ha etzibat.

Més notícies
gemma-aguilera
Via Laietana, el mirall d’Espanya
Notícia: Via Laietana, el mirall d’Espanya
Comparteix
"El que demostra la polèmica per la comissaria de policia espanyola és que Espanya no ha fet net quatre dècades després"
Policies espanyols agredint votants de l'-1O a l'escola Ramon Llull de Barcelona | Jordi Play
1-O, el dia que la violència policial va unir tres generacions
Notícia: 1-O, el dia que la violència policial va unir tres generacions
Comparteix
Tres agredits a Barcelona recorden el sentiment de frustració i alhora de protecció i empatia que van viure a les escoles aquell dia

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa