Policies nacionals es fotografien amb gent que duu banderes franquistes

Els antiavalots del cos espanyol de policia han deixat que la gent entri a les seves furgonetes

La manifestació de Societat Civil Catalana per aplegar l’unionisme al centre de Barcelona, finalment, ha deixat més notícies lluny del seu epicentre que a l’escenari de l’acte. Molts dels manifestants, alguns d’extrema dreta i altres simplement contraris a la independència, han acabat dispersats pels carrers de la ciutat. Alguns han participat en un curiós duel i exhibició de càntics contra un grup convocat pel Pícnic per la República. D’altres, han estat escorcollats després de cridar “Puigdemont a prisión”. Una ultra ha clavat una bufetada a una dona independentista. I, a més, una bona part dels manifestants han aprofitat també per saludar i donar escalf al cos de la Policia Nacional. Però la sorpresa ha estat quan, sense posar-hi inconvenients, els agents antiavalots situats al costat de la prefectura del cos han permès que individus que lluïen una bandera franquista s’hagin fotografiat amb ells. Ho ha denunciat a Twitter el periodista Marc Almodóvar.

Però no ha estat l’única concessió dels agents de la Policia Nacional. De manera inusual, alguns dels qui s’han apropat al cordó disposat a la vorera oposada a la prefectura de la Via Laietana han pogut accedir als vehicles dels antiavalots. Ho mostra el vídeo que ha compartit el mateix periodista.

Les consignes franquistes, però, han estat una constant a la Via Laietana. En un vídeo enregistrat pel TOT Barcelona, es pot escoltar com un manifestant reivindica Franco explícitament. El mateix individu havia corregit abans una dona que cridava “Viva España”. “Cal dir: Arriba España”, ha cridat. I la dona, entusiasmada, li ha seguit el joc. 

Més informació

Nou comentari