Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Policies espanyols apleguen 60 persones contra l’independentisme
  • CA

El Sindicat Unificat de la Policia (SUP) ha aplegat unes 60 persones, segons la Guàrdia Urbana, aquest dilluns davant de la Delegació del Govern espanyol, a Barcelona. Els manifestants han reclamat que el Ministeri de l’Interior declari Cataluya com a “Zona d’Especial Singularitat” per incentivar els agents a instal·lar-s’hi i, alhora, han carregat contra l’independentisme, a qui ha acusat d’assetjar la Policia Nacional arran del Procés i el referèndum de l’1 d’octubre.

El SUP ha exigit al ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, que declari Catalunya com a Zona d’Especial Singularitat amb urgència. Ho justifiquen adduint que “cap policia no pot tenir menys drets que qualsevol altre ciutadà pel simple fet de desenvolupar la seva feina en aquesta terra”, ha explicat el sindicat en un comunicat. Alhora, l’organització a què pertanyen membres del Cos de Policia Nacional ha demanat al Govern de Pedro Sánchez que reverteixi la situació actual, que descriuen com a intolerable.

El sindicat sosté que “els radicals van posar els policies nacionals al punt de mira” a partir de 2017, l’any en què el Procés va accelerar-se amb la celebració del referèndum d’independència. La setmana passada, el jutjat de Barcelona que investiga les càrregues policials contra votants i manifestants durant l’1-O va cridar a declarar 11 agents més de la Policia Nacional com a investigats.

A la concentració, encapçalada per una pancarta amb el lema ‘Desempara institucional’, han participat membres de formacions polítiques de la dreta i el centre dreta espanyolista, com el líder de Vox a Catalunya, Ignacio Garriga; el de Cs, Carlos Carrizosa; i la diputada del PP al Congrés Llanos de Luna. Segons el SUP, “la situació dels agents a Catalunya i de les seves famílies s’ha tornat insostenible” en el últims cinc anys. Sosté que és per aquest motiu que es produeix que centenars d’agents demanen el trasllat a altres comunitats autònomes.

Catalunya no es mereix que 900 policies a l’any marxin d’aquí. Gairebé mil policies per any. Es perden policies a llocs crucials com el Prat, les brigades d’estrangeria, d’informació, la policia judicial”, han afegit els organitzadors de la protesta. Així mateix, han sol·licitat a Marlaska que “compleixi les seves promeses i deixi de convertir la policia en una moneda amb què mercadejar i amb què acceptar el xantatge d’una minoria independentista”.

Més notícies
Al voltant de la comissaria de la Guàrdia Urbana de la Rambla, es va pintar una furgoneta amb la consigna ACAB / Jordi Borràs
Acusen d’intent d’homicidi als que van cremar una furgoneta de la Urbana
Notícia: Acusen d’intent d’homicidi als que van cremar una furgoneta de la Urbana
Comparteix
Els processa per pertinença a organització criminal, en el marc de les protestes en favor de Pablo Hasél a Barcelona
Antiavalots de la Policia Nacional espanyola, durant el referèndum de l'1-O, a Barcelona / ACN
Criden a declarar més policies per la violència de l’1-O a Barcelona
Notícia: Criden a declarar més policies per la violència de l’1-O a Barcelona
Comparteix
Un jutjat accepta citar 11 agents de la Policia Nacional per les càrregues en la jornada del referèndum i descarta fer el mateix amb altres 28
Els dos escaladors vestits amb els colors d'Ucraïna pujant per la façana de la Torre Glòries / Twitter
VÍDEO | Escalen la Torre Glòries vestits amb els colors d’Ucraïna
Notícia: VÍDEO | Escalen la Torre Glòries vestits amb els colors d’Ucraïna
Comparteix
Dues persones gosen a enfilar-se per la façana de l'edifici per mostrar suport a la resistència contra l'atac rus
Manifestants oposats a la guerra llueixen banderes d'Ucraïna a la plaça Catalunya / Carola López (ACN)
Segona nit d’acampada a plaça Catalunya contra la guerra a Ucraïna
Notícia: Segona nit d’acampada a plaça Catalunya contra la guerra a Ucraïna
Comparteix
Els concentrats reclamen la intervenció de l'OTAN per frenar l'agressió russa

Comentaris

  1. Icona del comentari de: XD a març 07, 2022 | 19:09
    XD març 07, 2022 | 19:09
    Diria que la singularitat són ells... En tots els sentits.
  2. Icona del comentari de: Vagin passant a març 07, 2022 | 19:10
    Vagin passant març 07, 2022 | 19:10
    Tractar amb respecte a la gent de la terra on vas a treballar ajudaria. Jo els augmentaria el sou per a que es paguin un curset de català. I si no passen l'exament, cap a caseta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa