La policia blinda la Diagonal contra la protesta de 4 col·lectius per la visita de Felip VI

Les tanques ja estan preparades per tot arreu es veuen furgons de la Policia Nacional adreçant-se a la zona on està prevista la cassolada

Mai una cassolada havia fet tant soroll i abans de començar. La policia està blidant de manera aparatosa el tram de la Diagonal on hi ha el Palau de Congressos de Catalunya –on demà es farà el lliurament del premi de la Fundació Princesa de Girona– i l’hotel Rey Juan Carlos I, que és al costat mateix i on se suposa que s’allotjarà aquesta nit Felip VI. La primera protesta està prevista aquest vespre davant de l’hotel, però com que oficialment no se sap on s’allotjarà el monarca –per raons de seguretat–, una informació periodística d”El Confidencial’ que apunta que podria allotjar-se al Palauet Albéniz ha fet que ara mateix s’estigui pendent de la ubicació definitiva de la manifestació. Arran ha anunciat que està intentant aclarir on s’allotja la família reial.

El rei espanyol ve a Barcelona per assistir demà a la cerimònia que es fa a Barcelona perquè Girona no l’accepta. Però Barcelona tampoc el rep precisament amb els braços oberts. Fa dies que Arran, el col·lectiu juvenil de l’esquerra independentista, va convocar una protesta per a dilluns a la tarda, coincidint amb la cerimònia. Però ahir va anunciar que, a més a més, en faria una altra aquest diumenge al vespre, ja que havia descobert que Felip VI arribaria a la ciutat la nit abans. La proposta és “no deixar-lo dormir”. 

[r:1]

Després d’aquest anunci, tots els col·lectius més actius de l’entorm independentista hi han donat suport i han cridat a participar-hi: Pícnic per la República, els CDR, l’Acampada de la plaça Universitat i Anonymous Catalonia han difós missatges en aquest sentit.

El moviment policial no es veu només a la Diagonal. Durant el cap de setmana s’han vist furgons de la Policia Nacional arribant a Barcelona, i aquest migdia n’hi havia davant del Cosmocaixa, a la ronda de Dalt.

Furgons de la Policia Nacional davant del Cosmocaixa, per la visita de Felip VI / Imatge difosa per Anonymous Catalonia

Furgons de la Policia Nacional davant del Cosmocaixa, per la visita de Felip VI / Imatge difosa per Anonymous Catalonia

Al recinte de l’hotel Rey Juan Carlos I també hi ha ja nombrosos efectius policials controlant-ne els accessos.

Policia al recinte de l'hotel Rey Juan Carlos I per la visita de Felip VI / Imatge difosa per Anonymous Catalonia

Policia al recinte de l’hotel Rey Juan Carlos I per la visita de Felip VI / Imatge difosa per Anonymous Catalonia

I aquest diumenge al matí s’ha vist un grup de furgons de Policia Nacional a l’AP-7 en direcció a Barcelona.

Furgons de la Policia Nacional a l'AP-7, en direcció a Barcelona per la visita de Felip VI / Imatge difosa per Anonymous Catalonia

Furgons de la Policia Nacional a l’AP-7, en direcció a Barcelona per la visita de Felip VI / Imatge difosa per Anonymous Catalonia

 

Més informació

Comentaris

    entranyable 03/11/2019 4:12 pm
    Aquesta visita del Borbó és una provocació en tota regla.
    Europa Una Grande e Livre de castelhanos e turcos 03/11/2019 6:24 pm
    Qualquer visita da familia real franco-borbónica à República Catalã, colónia ocupada, é um acto de violência militar anti-democrático digno de repúdio e indignação.

Nou comentari