Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La plataforma de ‘fact-ckecking’ Verificat s’estrena amb les municipals
  • CA

La plataforma de fact-cheking catalana Verificat s’estrena amb les eleccions municipals de fons. El projecte, que té el suport del Col·legi de Periodistes i de la Blanquerna, vol lluitar contra “el soroll i la desinformació” que caracteritzen el discurs polític i ha escollit els comicis del pròxim 26 de maig per començar a revisar el que diuen els partits per tal de detectar notícies falses, dades incorrectes i mitges veritats per ajudar els ciutadans a formar-se una opinió més ajustada a la realitat.

Verificat sorgeix com la primera plataforma de verificació de continguts de Catalunya i el seu objectiu a mitjà termini és poder controlar la propagació de rumors, el contingut esbiaixat i les mentides. “La conjuntura política actual i la polarització de la societat fan més necessària que mai una eina per eliminar el soroll a les xarxes”, explica la Carola Solé, una de les fundadores. “No anem contra cap partit ni contra cap persona. Volem sumar i lluitar contra la desinformació”.

El projecte, que va néixer fa tot just una setmana, es pren les eleccions municipals com una fase de proves per posar en pràctica un model que s’inspira en les plataformes de la International Fact-Checking Network i que a la resta de l’Estat ja funciona molt bé com Newtral o Maldita.es. Amb una metodologia clara i transparent i amb l’ajuda del periodisme de dades i les noves tecnologies, Verificat fiscalitzarà les declaracions dels polítics municipals per comprovar fins a quin punt es basen en dades i fets reals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa