La por a les pilotes de goma esgota les ulleres de caça a tots els Decathlon de Barcelona

Dels 4 models disponibles, pensats per a caçar, només queda una única unitat a la ciutat: en un maniquí de la Maquinista i retirada per un defecte

Missatges de Telegram, piulades a Twitter, boca-orella... Les ulleres de caça del Decathlon s'han viralitzat els darrers 4 dies tant a les xarxes socials com en les converses analògiques sobre les protestes. I el que inicialment semblava una broma, s'ha convertit en un curiós èxit de vendes: els 4 models que comercialitza la multinacional esportiva han esgotat existències per complet a totes les botigues de la marca a Barcelona i a les poblacions limítrofes. A la resta de Catalunya queden ben poques unitats, amb prou feines una dotzena de cada model repartides per les botigues més allunyades de la capital.

Després que dues persones hagin perdut del tot o parcialment la visió d'un ull, s'ha disparat la por a les pilotes de goma que usa la Policia Nacional per dispersar manifestants. El preu baix d'aquestes ulleres –menys de deu euros– ha fet que molts veïns de la ciutat, assistents o no a les concentracions, n'hagin volgut tenir unes per si de cas es veien immersos en un aldarull.

L'anècdota ha generat també una situació curiosa a Sant Andreu: l'estoc informatitzat assenyala per error que queda una unitat disponible de les ulleres més bàsiques de la col·lecció de caça a la botiga de la Maquinista. Una trucada a l'establiment resol de seguida el dubte: "Són les del maniquí, que estan malament i no es poden vendre", explica a aquest diari una dependenta, que reconeix que han rebut un bon nombre de trucades interessant-se per aquest últim article.

Boom de peticions de l'armilla taronja per a periodistes

La voluntat d'estar més protegit davant de càrregues policials i vandalisme a les protestes per la sentència també és especialment vistós entre els professionals dels mitjans de comunicació. El Col·legi de Periodistes explica que ha rebut "més de 500 peticions" de treballadors del sector en tres dies per comprar el paquet d'armilla i braçal que identifiquen a la premsa. La majoria de sol·licituds les poden resoldre el mateix dia i l'interessat pot recollir ràpidament l'equipament, però l'estoc baixa ràpidament i s'ha quedat a zero en algun moment, el que ha ajornat l'entrega fins a dos dies en algun cas. 

Teòricament aquests elements identificadors, d'un color taronja molt vistós i amb elements reflectants, haurien d'evitar que els periodistes que informen sobre actuacions policials en primera línia rebessin cops o envestides dels agents. No obstant, periodistes de diferents mitjans han denunciat a través de les xarxes socials que han estat agredits per Mossos d'Esquadra o agents de la Policia Nacional, en especial durant el bloqueig de l'aeroport aquest dilluns.

Més informació
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?