La por a les pilotes de goma esgota les ulleres de caça a tots els Decathlon de Barcelona

Missatges de Telegram, piulades a Twitter, boca-orella… Les ulleres de caça del Decathlon s’han viralitzat els darrers 4 dies tant a les xarxes socials com en les converses analògiques sobre les protestes. I el que inicialment semblava una broma, s’ha convertit en un curiós èxit de vendes: els 4 models que comercialitza la multinacional esportiva han esgotat existències per complet a totes les botigues de la marca a Barcelona i a les poblacions limítrofes. A la resta de Catalunya queden ben poques unitats, amb prou feines una dotzena de cada model repartides per les botigues més allunyades de la capital.

Després que dues persones hagin perdut del tot o parcialment la visió d’un ull, s’ha disparat la por a les pilotes de goma que usa la Policia Nacional per dispersar manifestants. El preu baix d’aquestes ulleres –menys de deu euros– ha fet que molts veïns de la ciutat, assistents o no a les concentracions, n’hagin volgut tenir unes per si de cas es veien immersos en un aldarull.

L’anècdota ha generat també una situació curiosa a Sant Andreu: l’estoc informatitzat assenyala per error que queda una unitat disponible de les ulleres més bàsiques de la col·lecció de caça a la botiga de la Maquinista. Una trucada a l’establiment resol de seguida el dubte: “Són les del maniquí, que estan malament i no es poden vendre”, explica a aquest diari una dependenta, que reconeix que han rebut un bon nombre de trucades interessant-se per aquest últim article.

Nou comentari

Més notícies

El ferit a l’ull durant la segona nit d’aldarulls perd part de la visió

L'Hospital Sant Pau explica que el pacient té una fractura orbitària de lull dret amb erosió a la còrnia

VÍDEO | L’auxili al manifestant ferit a l’ull va molestar la Policia Nacional

Els antiavalots del cos de seguretat espanyol van intentar aixecar un dels sanitaris que prestava ajuda

El manifestant ferit per l’impacte d’una bala de goma perd l’ull

La intervenció d'aquest matí no ha aconseguit salvar-l'hi | Diversos testimonis diuen que la Policia Nacional va ser responsable del tret
Sanitaris voluntaris s'enduen un manifestant ferit greument en un ull en els aldarulls del Prat | Jordi Borràs

Entitats pels drets humans censuren l’ús de pilotes de goma de la Policia Nacional

Agents del cos van disparar projectils d'aquest tipus, que estan prohibits pel Parlament