Pícnic per la República anuncia un mur Lennon en un indret sorpresa de Barcelona

Inspirat en el de Praga i rèpliques com la de Hong Kong, el col·lectiu vol cridar l'atenció dels turistes de tot el món sobre els drets humans a Catalunya

Serà dimarts, però no se sap on. Pícnic per la República ha anunciat aquest diumenge que prepara un mur Lennon, on s’hi podran penjar missatges sobre la situació política, dels presos polítics i dels drets humans a Catalunya, en algun punt “cèntric” de Barcelona. No serà fins dimarts mateix que s’anunciï el lloc i es convoqui tothom que ho vulgui a participar-hi.

L’objectiu és cridar l’atenció del món sobre les reivindicacions de Catalunya, a través dels mitjans de comunicació que ho recolliran i dels turistes que hi ha a la ciutat, en plena campanya de Nadal.

Els murs Lennon tenen l’origen en una paret de Praga que, des del 1980 –any de l’assassinat de John Lennon quan s’havia convertit en un defensor dels drets humans i del pacifisme–, està permanentment plena de grafits i missatges reivindicatius.

 

A Hong Kong també s’ha utilitzat aquesta estratègia, en la lluita que els dissidents contraris a les polítiques de la Xina mantenen des de fa mesos. En aquesta ciutat, el mur és en realitat quilòmetres de passadíssos subterranis. 

Comentaris

  Gloria 08/12/2019 10:55 am
  La única solució per ser lliures es anar a la vaga general. Visca la república Catalana lluny d'Espanya
  Impossible 08/12/2019 2:47 pm
  Picnic per la republiqueta sardanista menja-calçots només pot generar murs Yoko Ono. A cadascú lo seu.
  Berta 08/12/2019 4:57 pm
  Llastima pero aquí no ho respectaran .

Nou comentari