Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un pícnic independentista aconsegueix que la Sagrada Família tanqui durant tot el dia
  • CA

Centenars de persones han ocupat totes les entrades de la Sagrada Família i han provocat que el Temple hagi decidit tancar les portes, tant d’accés com de sortida. Finalment, després d’avaluar la situació del dia a Barcelona, el Temple ha decidit que no tornarà a obrir fins demà.

L’inici de tot ha estat molt ràpid. La convocatòria de Pícnic per la República ha començat abans de l’esperat i quan faltaven pocs minuts per les onze ja hi havia una seguda al davant de la façana. Des de llavors i fins dos quarts d’una s’hi han estat. S’hi han cantat consignes per la independència i s’han dut cartells del rei d’Espanya Felip VI que han exhibit cap per avall. També s’han vist nombrosos folis tintats de lila amb el missatge Spain is a fascist state imprès a tota pàgina.

Els turistes, atònits, han fet fotografies i preguntaven per la performance. A d’altres no els hi donava temps. S’avançaven uns reprensentats del Pícnic per la República i els comentaven en anglès si sabien què passava i que si volien resoldre-ho, “aquest paper us ho explica tot”, deien, i els atansaven un fulletó.

La Sagrada Família, mentrestant, s’ha hagut d’adaptar a la nova situació i, després d’uns minuts de dubtes, anunciava a les pantalles electròniques que estava “tancada”. Els treballadors han confirmat que les portes ocupades, les de la façana, són la via d’entrada habitual i, en quedar bloquejades, s’han anul·lat tots els accessos. Una de les manifestants, veient l’indignació d’alguns turistes, s’ha dirigit als visitants en un anglès macarrònic i els ha etzibat: “It’s closed”. Després ha canviat de llengua: “C’est fermé”.

Fonts del Temple de la Sagrada Família expliquen que davant la incertesa de com actuar, han bloquejat tant les entrades com les sortides. Per això, qui es trobava a dins del recinte quan ha començat l’acció hi ha estat durant una bona estona. Les mateixes fonts apunten que finalment s’ha decidit que es tancarà el Temple durant tot el dia.

Durant la concentració, totalment festiva, s’han fet esmorzars a peu de carrer i s’han iniciat jocs de cartes. Per acabar, els assistents s’han posat a caminar pel carrer Marina en direcció descendent per unir-se a les marxes que conflueixen avui a Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa