Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Picabaralla municipal per la marxa dels independentistes en solidaritat amb les detencions
  • CA

La comissió de Presidència i Seguretat s’ha vist sobtadament interrompuda a dos quarts de dotze per la decisió dels regidors del PDECat, ERC i CUP d’abandonar la sessió en solidaritat amb els dos alcaldes gironins i els activistes detinguts aquest dimecres per les protestes de l’aniversari de l’1 d’Octubre. El tinent d’alcaldia Gerardo Pisarello ha demanat un recés d’uns minuts per decidir la posició dels comuns, mentre que els grups de Cs, PP i PSC han defensat aferrissadament la continuïtat de la sessió. La discussió s’ha prolongat uns minuts, entre el desconcert dels tècnics, assessors i periodistes presents a la sala.

Poc després han tornat a la sala els regidors de BComú i Pisarello ha anunciat que reprenia la sessió de forma provisional, després d’haver consultat als serveis jurídics municipals i haver-se posat en contacte amb el govern de Pedro Sánchez. “La situació que ens sembla greu en termes democràtics malgrat la poca informació que tenim, estem en contacte amb el ministeri d’Interior i esperem que al llarg d’aquest matí se’ns doni resposta”, ha dit el tinent, que ha passat a presidir la sessió en substitució de Francina Vila (PDECat) que també havia deixat la sala. “Deixant que estem en una situació d’excepcionalitat, prosseguirem la comissió per garantir el dret de control de l’oposició”, ha defensat. 

La picabaralla es pot veure íntregrament a la retransmissió de la comissió, a partir del minut 1:35:00.

Els grups municipals que han abandonat la sala han expressat una estona després a través de Twitter el seu malestar per la no suspensió de la sesió i per les detencions de la Policia Nacional, que segons les primeres informacions s’haurien efectuat sense ordre judicial.

L’alcaldessa de Barcelona ha condemnat a través de Twitter la detenció dels alcaldes gironins. Ha manifestat que “no s’ha de normalitzar” que s’arrestin persones sense ordre judicial. 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa