Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Paula, després de 10 dies a Wad-ras: “Ens volen espantar i desmobilitzar”
  • CA

“Hem viscut per primera vegada la cara més fosca de l’aparell repressor de l’Estat. L’objectiu és clar, volen espantar i desmobilitzar el jovent que han plantat cara des del carrer als que ens volen submises i callades”. Aquesta frase de la Paula, que aquesta setmana ha quedat en llibertat provisional després de deu dies empresonada a Wad-ras, resumeix l’esperit de l’acte que aquest dissabte al migdia ha reunit familiars i amics de detinguts i empresonats les darreres setmanes arran de les protestes i els aldarulls que hi ha hagut a Barcelona després de conèixer-se la sentència de l’-1-O.

[r:1]

“Hem respost a la sentència de forma exemplar, i hem demostrat que no cedirem al xantatge de l’Estat espanyol”, ha afegit la jove que forma part de les tres de Wad-ras: ella mateixa, la Xènia –també alliberada aquesta setmana– i l’Andrea, que encara és a la presó. En la seva intervenció ha subratllat la “violència policial injustificada” i les “irregularitats judicials” i les “manipulacions de proves detectades”, com ara la repetició d’una mateixa foto en diferents atestats polcials d’unes boles d’acer que suposadament es van requisar a diversos detinguts i que després no eren enlloc més que a les imatges.

La Paula, malgrat que ha agraït els missatges de suport rebuts mentre ha estat empresonada, ha demanat “no fer una lectura romàntica” d’aquestes experiències. “La presó t’anul·la com a persona i t’aïlla del teu entorn”, ha advertit. I, a més de recordar que encara continuen empresonats una trentena de detinguts per les protestes –entre els quals hi ha l’Andrea, la tercera de les tres noies que el jutge va enviar a Wad-ras després de la detenció–ha reivindicat també la resta de dones que són en aquest centre penitenciari de Barcelona. “La majoria són migrants i l’únic que han fet ha sigut intentar sobreviure. Elles també són preses polítiques”, ha assegurat.

Tant la Paula com els altres participants en l’acte –entre els quals hi havia una amiga de l’Andrea– han estat rebuts amb aplaudiments i crits de “llibertat, llibertat” i “no esteu sols” per una gentada que s’ha concentrat a la plaça del Rei per escoltar-los.

Acte de familiars i amics de presos i detinguts arran de les protestes contra la sentència de l’1-O, a la plaça del Rei / Jordi Borràs

Mercè Rueda, mare de Francesc Colominas, un noi de Llavaneres detingut a Barcelona i ara empresonat a Brians, ha llegit el manifest comú, que s’ha llegit a la mateixa hora en actes simultanis a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona. El text la “llibertat immediata”, l’arxivament de “totes les causes” i l”aturada de la repressió”. 

Mercè Rueda, mare de Francesc Colominas, un jove de Llavaneres empresonat a Brians després de ser detingut en les protestes contra la sentència de l'1-O a Barcelona / Jordi Borràs

Mercè Rueda, mare de Francesc Colominas, un jove de Llavaneres empresonat a Brians després de ser detingut en les protestes contra la sentència de l’1-O a Barcelona / Jordi Borràs

 

Més notícies
Deixen en llibertat una de les empresonades pels aldarulls de la vaga
Notícia: Deixen en llibertat una de les empresonades pels aldarulls de la vaga
Comparteix
Un jutjat de Barcelona estima el recurs de la defensa i rectifica la decisió del magistrat de guàrdia
Deixen en llibertat provisional una altra de les empresonades per les protestes a Barcelona
Notícia: Deixen en llibertat provisional una altra de les empresonades per les protestes a Barcelona
Comparteix
L'alliberada és la Xènia, un dels casos mediàtics més sonats, per la brutalitat policial amb què la van detenir
Una marxa talla la Diagonal per la llibertat dels empresonats per la “repressió”
Notícia: Una marxa talla la Diagonal per la llibertat dels empresonats per la “repressió”
Comparteix
La crida ha aplegat unes 450 persones que s'han manifestat com a reivindicació dels CDR

Comentaris

  1. Icona del comentari de: LLARENA dPENA a novembre 02, 2019 | 16:39
    LLARENA dPENA novembre 02, 2019 | 16:39
    Potser alguns si que es amntindran al marge per la por peró, estic segur que la majoria no ho farà, i molts d'altres, en canvi, vist el que es dona a ESP, s'afegiran a les protestes.
  2. Icona del comentari de: Vicenç Ramoneda a novembre 02, 2019 | 17:11
    Vicenç Ramoneda novembre 02, 2019 | 17:11
    Aquests dictadors del 155 volen crear un relat de violència, perquè no saben com combatre la noviolència. Civil disobedience is not our problem Our problem is civil obedience. Howard Zinn.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa