Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Parera assegura que la majoria de detinguts per la Urbana són estrangers

La seguretat continua sent un dels temes que generen més preocupació al carrer i al ring polític, on sovint es tradueix en intercanvi de retrets. La regidora i candidata a l’alcaldia de Barcelona de Valents, Eva Parera, ha assegurat que segons unes dades facilitades per l’Ajuntament a la seva formació, el 76% dels detinguts per la Guàrdia Urbana “són d’origen estranger”. En conseqüència, la presidenta de Valents al consistori barceloní ha instat Colau a “acceptar les dades: que del total dels 2.939 delinqüents detinguts, 2.247 són estrangers”. També ha esmentat que els furts, el tràfic de drogues i els robatoris amb violència “són els fets delictius més freqüents entre els detinguts”.

Parera ha retret a Colau que es negui a un cara a cara per poder abordar la seguretat de la ciutat. “Comenci a ser realista i a parlar amb l’oposició sobre aquestes dades per trobar una solució a un problema que afecta la població de Barcelona”. Al mateix temps, vol que li demanin disculpes els regidors de Barcelona en Comú i ERC que, segons ella, la van acusar de mentidera, xenòfoba i racista per mentir amb les dades dels delictes que es produeixen a la ciutat.

Demana aturar noves subvencions i contractes a entitats relacionades amb Barcelona en Comú

D’altra banda, Parera ha demanat aturar noves subvencions i contractes amb les associacions i entitats relacionades amb el grup de Barcelona en Comú i especialment a l’alcaldessa fins que la justícia no dicti sentència sobre les suposades irregularitats. Es refereix, concretament, a l’Observatori Desc, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, Iniciativs Events, Enginyers Sense Fronteres i l’Aliança contra la Pobresa Energètica.

“Colau no va ser conseqüent amb les paraules quan va dir que si en algun moment estava imputada o investigada dimitiria o sotmetria el càrrec a referèndum ciutadà. Continua al seu càrrec sense moure un dit, cosa que demostra que aquella transparència i bones pràctiques que tant defensava eren postureig populista”, ha dit.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Pol a novembre 24, 2022 | 21:47
  Pol novembre 24, 2022 | 21:47
  És un insult a les persones que no tenen la nacionalitat de Parera, a partir d'ara vigilarà que tothom tingui passaport "espanyol" ?
 2. Icona del comentari de: Ricard a novembre 24, 2022 | 21:50
  Ricard novembre 24, 2022 | 21:50
  I al govern central, que es queden i gasten els nostres impostos, tots són estrangers. Què pensa fer per solucionar-ho la valenta?
 3. Icona del comentari de: mala peça a novembre 25, 2022 | 09:59
  mala peça novembre 25, 2022 | 09:59
  a ella per dir això, li haurien de prohibir ser regidora

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa