Mas fa un paral·lelisme polèmic entre els manifestants violents i els terroristes del 17-A

L’expresident de la Genetralitat Artur Mas ha posat avui un exemple polpemic per defensar l’actuació dels Mossos d’Esquadra “com a cos” (diferenciant-ho de possibles “excessos individuals que s’han d’investigar”) en els aldarulls d’aquests dies, especialment a Barcelona.

En una entrevista al programa ‘Versió RAC1’, ha recordat que “l’agost de l’any 2017 ningú va criticar que els Mossos haguessin d’arribar a la violència extrema, que és matar, contra gent que havien atemptat contra gent pacífica”. Tot i matisar que “no és equiparable” amb els aldarulls violents d’aquests dies, ha defensat que “per fer pedagogia” posava aquest exemple, i ha argumentat que “amb gent radicalment violenta que vol rebentar-ho tot, l’obligació dels mossos és mantenir l’ordre i protegir les llibertats”.

El paral·lelisme fet entre un cas i l’altre, malgrat les matisacions, ha encès la xarxa. A més a més, Mas oblida que sí que hi va haver crítiques. Va ser justament una regidora de Barcelona, la cupaire Maria Rovira, la que va parlar d'”execucions extrajudicials” per parts dels Mossos amb els presumptes autors dels atemptats del 17-A, tant a Barcelona com a Cambrils. De fet, Rovira va arribar a ser denunciada per sindicats policials i va haver de declarar al jutjat, tot i que finalment la denúncia es va arxivar.

Comentaris

  capitao lampiao Octubre 23, 2019 | 01:58
  O sigui que per aquest tipus es el mateix una colla d'assassins que ataquen persones indiscriminadament que uns joves que es defensen dels criminals de guerra uniformats. Mas, de quin costat estas tu?.
  A tot estirar... Octubre 23, 2019 | 02:10
  les protestes de Can Vies. A veure si gastem una mica més de sensibilitat, eh?
  MAS fatxa que RIVERA Octubre 23, 2019 | 08:56
  Mas, t'has cobert de gloria amb la comparació, val mes que callis si no vols enfonsar encara mes el partit, ets un impresentable.

Nou comentari