Valls: "L'independentisme és un perill més important que el populisme"

Confia que la relació amb Cs es mantindrà malgrat les diferències respecte al suport a Colau

L'ex primer ministre francès i cap de llista de Barcelona pel canvi-Ciutadans, Manuel Valls, ha justificat la seva proposta a l'alcaldessa en funcions, Ada Colau, per investir-la sense cap condició afirmant que "l'independentisme és un perill més important que el populisme". Valls ha prioritzat evitar que Barcelona tingui un alcalde independentista a impedir que Colau torni a liderar el consistori. "No poso cap condició a la investidura per evitar que hi hagi un alcalde independentista", ha remarcat en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, dirigit per Mònica Terribas. 

Sobre la diferència de criteri amb Cs -que es nega a investir un alcalde "independentista o populista"- ha destacat que els sis regidors de la seva candidatura, entre els quals hi ha membres de la formació taronja, han decidit de forma unànime donar suport a Colau. Valls ha ressaltat que, tot i tenir el suport de Cs, és "independent". Tot i així, ha confiat que la relació amb el partit d'Albert Rivera es mantindrà: "Ens trobarem". 

El cap de llista de Barcelona pel canvi-Cs ha instat els partits polítics independentistes ha abandonar les demandes d'"independència i dret a l'autodeterminació" perquè provoquen un sentiment "anticatalanista" a la resta de l'Estat. També ha opinat sobre un informe d'un grup de treball de l'ONU que exigia l'alliberament dels presos polítics: "Crec que no se li pot fer cas". A més, ha expressat "dubtes" sobre l'informe, que no és vinculant perquè prové d'un grup de treball de l'organisme. 

Preguntat sobre si creu que les polítiques de Maragall serien pitjors que les de Colau, ha considerat que "no, però ell vol convertir Barcelona en la palanca de la república catalana". Per a ell, l'única pregunta que s'ha de fer la seva candidatura és: "Podem evitar que hi hagi un alcalde independentista?". 

Més informació
Comentaris