Valls, disposat a investir Colau com a "solució menys dolenta" per a Barcelona

Al·lega que la "prioritat" és evitar que Maragall sigui alcalde i que la ciutat sigui "la palanca de l'independentisme"

Manuel Valls està disposat, si cal, a votar la investidura d'Ada Colau com a alcaldessa com a acte de "responsabilitat" per impedir que Ernest Maragall pugui ser alcalde de Barcelona. "Perquè la ciutat no caigui en mans de l'independentisme. És una qüestió de principis. No demano res a canvi, no poso cap ultimàtum, no poso cap condició per evitar un alcalde independentista", ha dit en una roda de premsa aquest dimecres al migdia. 

De moment els comuns opten pel silenci com a única resposta i no desvetllen si es prestarien a fer govern sense el partit que va guanyar les eleccions, ERC. Els socialistes reconeixen que no s'han reunit per ara amb els comuns i posen el focus en què abans Colau "es decideixi" i triï amb qui s'alia.

Per a Valls, "la política en el millor sentit de la paraula és molt sovint escollir la solució menys dolenta". I segons ell "Ernest Maragall està disposat a fer de Barcelona la palanca de l'independentisme, ho ha dit clarament. I hi ha una solució perquè això no passi. És una qüestió de responsabilitat".

Sobre la seva relació amb Ciutadans, ha dit: "Som un grup de sis, ens vam reunir ahir i ho tornarem a fer, i decidim junts".

Amb aquest argument ha reclamat als comuns i el PSC que facin un pas endavant: "És el moment de fer gestos de responsabilitat. Que cadascú assumeixi la seva responsabilitat: Ada Colau, Jaume Collboni i nosaltres. Jo em comprometo a assumir la part que em toca".

Segons Valls, ni tan sols demanarà que no sigui Colau qui proposin els comuns per a l'alcaldia, com s'havia especulat. "Jo no parlo de noms, i menys per dir 'aquest' no".

Més informació
Comentaris (6)
Serafi Bandarra i Grataconys Fa 3 mesos
Monsieure c'est "trompe"
kiko Fa 3 mesos
Primaries, un txiringuito igual que en Laporta va montar, ja ningú s´enrecorda d´ell i aixo que va sortir escollit. Sempre és el mateix gent que és creuen massa bons per a formar part d´un partit, volen tenir el seu propi partit polític tot i que aixo signifiqui dividir vots i fer baixar l´independentisme. El que no m´explico és com potser que 30.000 persones és deixessin entabanar, no ho entenc tants de vots a una opció que només beneficiava l´unionisme, és completament ridicul
No et fiquis on et cridem Fa 3 mesos
Franchustis, per què no vas a dormir.
airausu Fa 3 mesos
E(Rc) té el que es mereix, i els hiperventilats ho patim. Han guanyat les eleccions... minipunt per ells. Que ens aporta al projecte independentista que E(Rc) guanyi les eleccions a BCN si no és capaç de ser batlle?? La capital de la República de CAT ha de ser independentista sí o sí, o mai serem res. DUI. ||*||
Juma Fa 3 mesos
Als "comunerus" cada dia se'ls veu més el llautó. Colau, demision!! ja,ja,ja COMUNS, FANTASMES UNIONISTES.
axemplar la base es una conya Fa 3 mesos
El preu a pagar per no haver volgut fer una candidatura unitaria del independentisme a Barcelona, per exemple entre la cup i primaries , a Barcelona s'han tirat a les escombreries 70.000 vots indepes, l'altre cara de la moneda es la candidatura unitaria de @KRLS a les europees mes d'un millio de vots, el que demostra que la força del independentisme pasa per l'unitat estrategica, aqui guanya clarament el president Puigdemont i per estrepitosament , el jo vaig a la meva....de Junqueras.
Analitzeu bé Fa 3 mesos
Primàries ha fer perdre 4 regidors independentistes. A algú no li interessava que guanyés ERC... Una llista unitària no era garantia de res.
airausu Fa 3 mesos
Els primers a renunciar a la llista unitària van ser E(Rc). Si el junquerisme et cega, potser és que passes massa temps escoltant només els de la teva secta i no ets capaç de fer autocrítica. L'estretègia d'E(Rc) només és per guanyar sous, el país i la independència , si de cas, pel segle XXIII. DUI. ||*||