Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Maragall, Artadi i Forn aborden avui a Soto del Real el seu possible pacte
  • CA

L’alcaldable d’ERC, Ernest Maragall, i la número dos de JxCat, Elsa Artadi, es trobaran aquest divendres a la tarda amb Joaquim Forn a la presó de Soto del Real per abordar el possible pacte a l’Ajuntament perquè el republicà esdevingui alcalde amb el suport de la formació d’Artadi. La reunió serà al voltant de les 17 hores, i després explicaran de què han parlat en una atenció de mitjans.

Maragall s’ha reunit a primera hora amb Carme Forcadell i Dolors Bassa, preses a Alcalá Meco i després ha visitat Oriol Junqueras a Soto del Real.

Després de les visites a Forcadell i Bassa, Maragall, ha avisat que defensarà la condició de “força guanyadora” d’ERC de cara a la investidura del nou alcalde. També ha dit que veu “inversemblant” i “poc raonable” l’acord entre Valls, Colau i Collboni que podria fer alcaldessa la candidata dels comuns amb el suport del socialista i els vots de l’ex primer ministre francès. 

Artadi també ha fet declaracions a la premsa després de la seva visita d’aquest matí a Forn, però s’ha expressat amb molta cautela perquè està a l’espera de la trobada de la tarda, a la qual s’afegeirà Maragall i d’on poden sortir les bases per encarar les converses de la setmana que ve. La regidora electa de JxCat ha defensat l’opció d’arribar a acords per defensar els “drets i llibertats” democràtics des de Barcelona i que serveixin per “revertir” els efectes del mandat d’Ada Colau. 

L’alcaldable republicà treballa per un pacte per governar a Barcelona després que ERC fos la formació més votada a les eleccions. Un acord entre el PSC, Colau i Valls -un pacte d’Estat anti Maragall- podria fer alcaldessa Colau i evitar que Maragall arribés a la batllia. El candidat d’ERC aposta per una entesa entre els comuns i JxCat, que la formació de Colau rebutja perquè no vol pactar amb la “dreta”. 

Mentrestant, l’ex primer ministre francès ha ofert els seus vots “sense condicions” a Colau per evitar que Barcelona tingui un alcalde independentista. Els socialistes de Jaume Collboni estan també disposats a donar suport a l’alcaldessa en funcions.

Més notícies
Maragall lamenta el “malentès” amb Colau sobre qui ha de ser alcalde
Notícia: Maragall lamenta el “malentès” amb Colau sobre qui ha de ser alcalde
Comparteix
El guanyador de les eleccions a Barcelona considera "inversemblant" la “hipòtesi” que l'alcaldessa s’ajudi dels vots de Valls per repetir en el càrrec
El pacte d’Estat anti Maragall, sobre la taula de Colau
Notícia: El pacte d’Estat anti Maragall, sobre la taula de Colau
Comparteix
El pla ordit pel PSOE i l''establishment' espanyol avança i l'aliança Colau-Collboni-Valls pren forma
Valls, disposat a investir Colau com a “solució menys dolenta” per a Barcelona
Notícia: Valls, disposat a investir Colau com a “solució menys dolenta” per a Barcelona
Comparteix
Al·lega que la "prioritat" és evitar que Maragall sigui alcalde i que la ciutat sigui "la palanca de l'independentisme"
Collboni considera un gest de “generositat” que Valls s’ofereixi a investir Colau
Notícia: Collboni considera un gest de “generositat” que Valls s’ofereixi a investir Colau
Comparteix
El socialista adverteix l'alcaldessa que ara ella ha de decidir "si vol un govern pro independència o pro Barcelona"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa