Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Oposició i govern es conjuren per “remar junts” davant la segona onada de la pandèmia
  • CA

El foc creuat davant la urgència –i les mesures preses en conseqüència– d’una nova onada de la pandèmia ha quedat aparcat fora del Saló de Plens de l’Ajuntament de Barcelona, almenys inicialment. Tots els partits que formen part del consistori s’han conjurat per respectar-se i treballar plegats davant el nou pic d’emergència sanitària que irromp a la ciutat. Han proliferat les referències marineres per “remar junts”, ha dit l’alcaldessa Ada Colau, o “aconseguir que el vaixell arribi a bon port”, segons les paraules de Josep Bou (PP). El resum, però, és el sorgiment d’un pacte tàcit per reduir les tensions quan es prenguin mesures davant l’excepcionalitat de les pròximes setmanes.

El matí ha començat en aquesta línia, de fet, quan Colau ha fet declaracions a TV3 i ha evitat qüestionar les mesures contundents anunciades ahir per la Generalitat. Després, abans del ple municipal, s’ha confirmat que el tarannà s’ha fet extensible a tots els grups. Ahir van tenir una reunió i van arribar a un pacte senzill que els responsables del govern, tant l’alcaldessa com el seu soci Jaume Collboni (PSC), han agraït repetidament.

En el seu torn de paraula, el líder d’Esquerra Republicana al consistori, Ernest Maragall, ha reivindicat aquesta unitat apuntant que s’han d’activar “per rependre el camí ben aviat en millors condicions” i que hi han de “treballar tots a l’una”. També Elsa Artadi, de Junts per Catalunya, ha evocat el mateix esperit. “En aquest moment d’incerteses, hem de donar una certesa, que treballarem amb responsabilitat”. I ha afegit un matís unificador: “Tots serem dignes servidors públics”.

Luz Guilarte, al capdavant de Ciutadans, ha recordat que són temps que “probablement” si fossin d’una altra manera no adoptarien aquesta posició: “però que ara hem de fer”, ha resolt. “Hem de manifestar aquesta voluntat política de diàleg”, ha concretat.

Fins i tot Josep Bou ha fent menció a un dels punts que més ha repetit també el govern Colau els darrers dies i ha desensat que “les mesures que es prenguin han de venir acompanyades d’ajudes”. Alhora, ha assegurat que estan “en deute” amb el sector sanitari i els ha dirigit un missatge entonant un mea culpa genèric: “la societat som conscients que en alguna cosa hem fallat”. Finalment, Manuel Valls (Barcelona pel Canvi) ha desitjat que ara hi hagi més preparació respecte al mes de març i ha reivindicat altres moments d’unió municipal: “Hem de recuperar el pacte per Barcelona del juliol”. Aquesta última referència, de fet, ha coincidit de ple amb la menció explícita de Collboni. “El pacte per Barcelona va ser un gran exemple i no el reivindiquem prou”, ha conclòs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa