Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’oposició en bloc reclama que sigui Colau i no Jordi Martí qui doni la cara pel macroconcert fallit
  • CA

El polèmic cas del macroconcert organitzat per l’Ajuntament segueix portant cua. Després de quedar cancel·lat i de saber-se que es va atorgar una subvenció inicial de 250.000 euros a Mediapro, el govern va decidir que seria el regidor de Presidència i Pressupostos, Jordi Martí, qui donaria les explicacions aquest dilluns. La decisió, però, ha indignat tots els grups polítics de l’oposició, que han emès un comunicat conjunt reclamant que sigui l’alcaldessa Ada Colau –qui va presentar públicament la proposta​– qui comparegui per explicar al detall el cas. 

Els grups d’ERC, Junts per Catalunya, Ciutadans, Barcelona pel Canvi i PP asseguren que van conéixer per la notícia del TOT Barcelona i no mitjançant el govern municipal que qui donaria la cara seria el regidor Jordi Martí. Davant d’això, tota l’oposició considera necessari que sigui Ada Colau qui es presenti a la comissió extraordinària de dilluns “ja que va ser la mateixa  alcaldessa qui va anunciar el concert als mitjans de comunicació com a iniciativa sorgida de la pròpia alcaldia. Si l’alcaldessa és la persona més indicada per presentar la iniciativa també ho ha de ser per respondre al respecte un cop suspesa”. 

El text també expressa el “desacord” amb “les formes en les que es va prendre aquesta decisió” i es demana “conèixer si els mecanismes de contractació de l’esdeveniment són correctes, així com la manera de dirigir-se a l’oposició en aquest assumpte”. Els grups asseguren que s’ha mostrat “un menysteniment als mecanismes democràtics de l’Ajuntament com a institució, al diàleg entre govern i oposició i a la transparència amb la ciutadania, sempre necessària”. 

L’escrit el signen el regidors portaveus Jordi Coronas (ERC), Jordi Martí (JxC), Paco Sierra (Cs), Eva Parera (BxC) i Oscar Ramírez (PP). 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa