Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Òmnium demana a Colau que Felip VI deixi de tenir “privilegis” a Barcelona
  • CA

Òmnium Cultural ha demanat a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que Felip VI no tingui més “privilegis” quan visita Barcelona. Tampoc vol que tingui un tracte de favor quan viatgi a qualsevol altra localitat de Catalunya. Mauri ha exigit que l’Ajuntament “deixi de cedir espais públics” a la família reial espanyola. En concret, el vicepresident de l’entitat, Marcel Mauri, ha demanat que “s’obri un debat per fer que el Palauet Albéniz sigui un lloc dedicat a la cultura i obert a tota la ciutadania”.

 

El Palauet Albéniz, propietat de l’Ajuntament, és la residència oficial dels reis espanyols quan visiten Barcelona, tot i que no el fan servir gaire sovint. També s’utilitza per fer recepcions oficials. “El rei, imposat pel franquisme, no pot tenir cap privilegi a Barcelona. Cap espai públic pot estar a la seva lliure disposició”, ha dit Mauri durant un acte a Montjuïc.

La portaveu de JxCat a l’Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, ha anunciat que el seu grup portarà a votació de la propera comissió de Presidència del consistori la proposta que ha fet Òmnium perquè no se cedeixin espais públics a la Casa Reial. Artadi ha explicat que buscaran el suport d’ERC i dels comuns en la propera reunió de la comissió, el 20 de novembre.

Gran acte contra la monarquia

L’entitat ha demanat que el Palauet Albéniz aculli el diumenge 24 de novembre “un gran acte cultural” contra els “privilegis” de la monarquia. Seria una acte de “música, dansa i cultura contra la repressió i els Borbons”, ha resumit, Mauri. L’acte comptarà “amb un ampli suport del món de la cultura”, segons ha avançat.

Aques dilluns la CUP Capgirem Barcelona ha demanat a l’Ajuntament que segueixi els passos de Girona i altres ciutats i declari Felip VI persona non grata. El partit polític, que aquesta legislatura no té representació al ple, també ha exigit l’abdicació del rei espanyol i “la desvinculació absoluta de la seva persona del context polític, en el qual ha actuat constantment com a representant del règim del 78”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa