Omella, amb motiu de la Diada: “Cal escoltar-nos els uns als altres, això és el diàleg”

L'arquebisbe de Barcelona considera que l'escolta respectuosa "podria ser la clau per resoldre molts conflictes"

L’arquebisbe de Barcelona i president de la Conferència Episcopal Espanyola, Juan José Omella, ha reflexionat sobre el diàleg en la seva carta dominical prèvia a la Diada. “Cal escoltar-nos els uns als altres, perquè en això consisteix el diàleg”, ha afirmat Omella en una glossa titulada ‘Escoltar-nos per caminar junts’.

“Sense una escolta profunda no hi ha interacció ni relacions consistents ni, de bon tros, un diàleg. En moltes esferes de la vida, saber escoltar és un valor fonamental, és un pas previ a intervenir, a proposar, a decidir, a actuar”, ha continuat l’arquebisbe de Barcelona, que considera que “l’escolta respectuosa podria ser la clau per resoldre molts conflictes de la nostra vida privada, social i política“.”La primera fase d’un projecte en comú és escoltar.

Però sovint tenim la sensació que parlem molt, però que escoltem poc”, ha lamentat Omella, que ha recordat la coneguda preocupació del papa Francesc per fomentar “la cultura de l’encontre”, que resumeix dient que és urgent “construir ponts i no murs”. “En molts discursos, el Sant Pare remarca que convé desenvolupar una cultura de l’encontre, no només entre persones, sinó també entre pobles i cultures allunyades”, ha apuntat l’arquebisbe de Barcelona.

“Enfront de la societat individualista, destaca la bellesa de la proximitat i de la interacció com a vies de construcció d’una societat alternativa”, ha afegit Omella, que ha fet servir d’exemple un conte oriental en què un savi dona uns valuosos consells a un espòs preocupat.

“Benvolguts germans i germanes, que aquesta Diada sigui una veritable jornada d’encontre fraternal cap a una comunió que respecti la diversitat”, ha conclòs el cardenal arquebisbe de Barcelona.

Comentaris

  Raül 05/09/2021 1:22 pm
  Ens escoltarem els uns als altres i viurem a una Espanya unida per a satisfacció dels unionistes com el senyor Omella. Una mica de cara, que que té. Convivència sí, però només serà plena quan els unionistes no imposeu les vostres preferències mitjançant la força i la trola judicial.
  joandomenec 05/09/2021 1:53 pm
  Bla, bla, bla...un xarraire botifler.
  Francisco 05/09/2021 2:56 pm
  los separatistas nunca escuchan. o secesión o secesión. y si hacen falta 10 referendums hasta que salga un "sí", no pararán. Es talibanismo puro y duro, versión soft al estilo tranquilo y pausado de Pedro Aragonés.
  uno que vive en Tabarnia 05/09/2021 4:21 pm
  i ja està, Sr. Omella potser que escolti voste els seus feligresos, igual es quedaria sopres d l,opinio que en tenen de vostes mateixos
  ton c. 05/09/2021 4:46 pm
  calla mico
  RAMON A 05/09/2021 5:06 pm
  Cada vegada que escolto a aquests bruixots no se si estan de conya o s estan enfotent de la gent
  A Catalunya no volem bisbes espanyolistes (tampoc sabem si n'hi ha d'altres, però) 05/09/2021 6:28 pm
  Els 10.000 milions anuals que els caríssims germans de l'església catòlica xumen cada any en forma de subvencions, salaris de capellans i impostos no pagats els perdran el dia que Catalunya sigui un país lliure. Per això la jerarquia catòlica amb Omella al capdavant fa tot el que pot per mantenir Catalunya sota el jou de Castella
  Temps de porcs franquistes 05/09/2021 6:33 pm
  POCAVERGONYA ESPANYOL, apallisador de catalans que anaven a votar, indecencia franquista, protector de pederastes, marxa a España, miserable!!!
  Alfons de la Vilamajor 05/09/2021 8:20 pm
  El que cal és que ell escolti el seu pastor Francisco i no vagi per lliure.
  Ricard 05/09/2021 11:28 pm
  Doncs els castellans no s'escolten ni a sa mare i Vostè mai no ha dit ni piu, cínic.
  fat boy 06/09/2021 12:45 am
  Es clar que si, com ha fet sempre la Iglesia Catolica. El dialeg del si renuncies a les teves creences t'escanyarem abans de cremar-te o si no et cremarem de viu en viu.
  Català 06/09/2021 4:15 am
  Aixó, Monsenyor, aneu a explicar-ho als vostres amics espanyols.
  Teix 06/09/2021 7:29 am
  Tinc interès de saber a qui escolta Omella i llavors sabria de quin costat està, se suposa que a l’altra banda d’aquell al qual escolta, si és que no és ni carn ni peix, si és que només s’ho mira de lluny. Posició còmoda, potser obligada per ser què és però difícil d’empassar
  gatemprenyat 06/09/2021 7:43 am
  Vés a cagar.
  Pep 06/09/2021 8:30 am
  Amb perdó, Sr. Omella, vostè no practica el diàleg ni dins la seva propia Església, sinò la imposició sota una aparença de renovació. Continuen amb una estructura feudal que qui mana a la parroquia es el capellà i no la comunitat de manera consensuada. Així els hi va, les esglésies buides. Quina tristesa, amb tanta pèrdua de moviment cristià. Si vostè es permet parlar de politica no es queixi que d'altres ho facin del seu ministeri.
  en fi 06/09/2021 9:42 am
  omella, ai que et castigarà el de dalt. Que els que no volen dialogar son els polítics españols, ep i algun de fals català, com el miguel izeta, illa, tota la xusma dels fasc'stas de cuidadanos, peperus ...

Nou comentari