Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Càrrega dels Mossos per desallotjar els estudiants que tallaven la ronda Litoral
  • CA

Centenars de joves han tallat la ronda Litoral en la primera jornada de vaga estudiantil convocada pel Sindicat d’Estudiants. Diversos grups han començat manifestacions a diversos punts de la ciutat i han acabat unint-se a Paral·lel, des d’on han caminat fins a la ronda Litoral. Cap a les 15:20 hores els estudiants s’han dirigit cap a la ronda després de tallar Gran Via i l’avinguda Paral·lel.

A les 17:30 hores els Mossos d’Esquadra han carregat contra els estudiants per desallotjar la ronda Litoral. La intervenció no ha anat a més i els manifestants han deixat d’ocupar la via.

Els manifestants, escortats pels Mossos, caminen ara en direcció a la Via Laietana. Per fer-ho ocupen els carrils en sentit Llobregat del passeig de Josep Carner.

Al punt on es produeix el tall s’hi havien traslladat una desena de furgonetes de la Brigada Mòbil (Brimo), així com algunes patrulles de la Guàrdia Civil. 

Un dia de talls a la ciutat

Uns 400 estudiants, la majoria d’institut, han tallat la Gran Via i el Paral·lel en protesta per la sentència de l’1 d’Octubre cap a les 13:30 hores. Diferents marxes d’estudiants s’han ajuntat a la plaça Universitat i han partit per la Gran Via cap a la plaça Espanya. Més tard, el grup s’ha unit amb els manifestants del Paral·lel i caminar en direcció a la ronda Litoral amb la intenció de tallar-la.

[r:1] 

Els concentrats al Paral·lel han estat convocats per l’institut del Teatre. Ahir l’assemblea d’estudiants d’aquest institut va iniciar una protesta amb 20 persones que van rebre el suport de centenars de persones. Dues hores després de començar la protesta, que era en forma de dinar popular, van caminar fins a plaça Espanya i Gran Via, on van tallar el trànsit abans de dirigir-se a la manifestació a la delegació de govern. 

[r:2]

Segons ha testimoniat aquest diari, un cotxe que circulava de baixada pel Paral·lel ha fet una maniobra perillosa en veure el tall a l’alçada de Teodor Bonaplata. Ha prosseguit la marxa i, tot i la resistència inicial dels concentrats, ha aconseguit creuar la barrera humana.

Més notícies
La vaga d’estudiants comença amb una protesta en uns dels instituts de l’1-O
Notícia: La vaga d’estudiants comença amb una protesta en uns dels instituts de l’1-O
Comparteix
Alumnes del Jaume Balmes seuen contra la sentència davant d'un dels centres de votació on hi va haver càrregues el dia del referèndum
Estudiants amb una pancarta al tall del Paral·lel l'endemà de la sentència / Adrià Lizanda
Una protesta d’estudiants iniciada al Paral·lel talla la Gran Via
Notícia: Una protesta d’estudiants iniciada al Paral·lel talla la Gran Via
Comparteix
Convocats per grups de l'Institut del Teatre, han fet un dinar al mig de l'avinguda i després s'han anat desplaçant

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa