"No ens movem": la resposta dels acampats a la petició de "mediació" de l'Ajuntament als Mossos

ERC recorda a l'equip de govern municipal d'Ada Colau que els taxistes van ocupar la Gran Via durant dies dues vegades i ningú els va fer marxar

"No cal mediació, ja us donem la resposta: d'aquí no ens movem". Així han replicat els acampats a la plaça Universitat, que estan ocupant també un tram de la Gran Via amb les seves tendes, a l'anunci de la tinent d'alcaldia Janet Sanz, segons la qual s'ha demanat als Mossos d'Esquadra que activin els mecanismes de mediació per demanar-los que deixin circular vehicles per "fer compatible el dret a la protesta amb el dret a la mobilitat". 

Els membres de la generació 14-O –com s'han definit en referència a la data de la sentència contra els líders independentistes condemnats– asseguren que no es pensen moure.

En una altra piulada posterior, en qual donen xifres actualitzades del seguiment de l'acampada –320 tendes i mil acampats–, la generació 14-O desafia directament Janet Sanz, convidant-la a anar a alguna assemblea.

El precedent dels taxistes

La voluntat de l'Ajuntament, governat per una alcaldessa amb passat recent com a activista, com és Ada Colau, situa l'equip de govern –ara amb el PSC com a soci– en una situació complicada. I s'hi afegeix el tall de diversos dies que els taxistes de Barcelona van protagonitar l'estiu del 2018 i al gener del 2019 mai va ser aixecat per l'Ajuntament. Ho ha recordat avui el portaveu del grup municipal d'ERC, Jordi Coronas.

Comentaris