Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
“Si no hi ha justícia, no fem classe”: estudiants en vaga prenen els carrers
  • CA

Una manifestació d’estudiants recorre els carrers de Barcelona en una protesta convocada en motiu de la vaga als centres educatius. El Sindicat d’Estudiants ha cridat els joves a sortir als carrers en el marc de la vaga, convocada ahir i avui als instituts i universitats.

Uns 500 estudiants han començat el recorregut a plaça Universitat, on han coincidit amb l’acampada juvenil, i baixaran per Via Laietana fins a la plaça Sant Jaume. “Boti, boti, boti, policia qui no boti” i “Catalunya antifeixista” són algunes de les consignes més repetides.

El portaveu del Sindicat d’Estudiants, Borja Latorre, ha destacat a aquest diari el “seguiment majoritari” de la vaga, sobretot als instituts. Com és habitual en les manifestacions d’aquest sindicat, disposen d’uns altaveus que es transporten en una furgoneta. Amb ells amplifiquen els missatges, que van de “la justícia no està cega, està cara al sol” a “els carrers seran sempre nostres”.

L’ambient és festiu i no s’esperen aldarulls, ja que el sindicat defensa el pacifisme i rebutja actituds hostils cap a la policia. Tot i així, quatre furgons de la Brigada Mòbil (BRIMO), una patrulla dels Mossos d’Esquadra i dos cotxes de la Guàrdia Urbana custodien la protesta.

Discussió entre un grup d’estudiants. Una desena d’ells han increpat els joves que es manifestaven i els han criticat per llançar objectes contra la prefectura. Tot i que els organitzadors han establert un cordó per separar les tanques de la prefectura dels manifestants, alguns d’ells han tirat ous contra els furgons policials.

La desena de joves que criticaven els estudiants donaven suport a la policia espanyola, amb qui més tard s’han fet fotos. “Dieu que sou gent de pau i després tireu coses als policies”, deia un del grup apassionat amb la policia. 

Més notícies
“Som la generació del 14-O, el dia que va esclatar tot”
Notícia: “Som la generació del 14-O, el dia que va esclatar tot”
Comparteix
Centenars de joves ocupen la plaça Universitat per protestar contra la sentència del Suprem i les detencions i empresonaments posteriors
Els estudiants s’organitzen per mantenir indefinidament l’acampada a Universitat
Notícia: Els estudiants s’organitzen per mantenir indefinidament l’acampada a Universitat
Comparteix
Els participants han decidit quedar-se fins que decideixin el contrari de forma assembleària o siguin desallotjats

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa