Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Mobilització de protesta pel veto europeu als líders independentistes al centre de Barcelona
  • CA

Un miler de persones, segons la Guàrdia Urbana, s’han concentrat aquesta tarda a Barcelona per reivindicar els drets del president a l’exili, Carles Puigdemont, així com d’Oriol Junqueras i Toni Comín a ser nomenats eurodiputats, en contra del que ha permès l’Eurocambra. Mentre 10.000 manifestants se citaven a Estrasburg durant la constitució de la cambra, en el cas barceloní, la trobada ha estat al davant de l’oficina del Parlament Europeu, al número 90 del Passeig de Gràcia, per després baixar per la mateixa via en direcció a plaça Catalunya.

“El meu vot ha estat robat”, escrit en anglès en un cartell d’una manifestant. / S.B.

Segons han compartit diversos tuitaires a les xarxes socials, durant la cita espontània, que ha obligat a tallar el trànsit, els càntics s’han centrat especialment en la reivindicació de la figura de Puigdemont i la crítica a la decisió europea de no permetre el nomenament de qui va guanyar les eleccions europees a Catalunya –i Barcelona. “On és el meu vot? Vull el meu escó”, ha estat una de les novetats al a concentració, segons la usuària Ester Pinart.

En el mateix sentit, el compte Llibertat.cat ha publicat diversos vídeos que reivindiquen “el mandat de l’1 d’octubre” i que mostren com s’han cantat consignes a favor de la independència o l’himne dels Segadors.

Minuts abans, la Guàrdia Urbana avisava que hi havia una manifestació a les xarxes socials i de les conseqüències que podria tenir al trànsit.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa