Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Sis militants d’Arran, pendents de judici per intentar ocupar la seu del PP
  • CA

Han passat quatre anys des que l’organització juvenil independentista Arran va intentar ocupar la seu del PP al carrer Urgell de Barcelona l’any 2017 per reivindicar la celebració del referèndum de l’1-O. I encara hi ha sis militants pendents de judici, que s’ha suspès fins a quatre vegades.

Aquest dilluns, un dia abans que els sis militants hagin tornat a ser citats a la Ciutat de la Justícia perquè se celebri el judici, Arran ha fet una nova acció de protesta a les portes de la seu dels populars a Barcelona. La portaveu d’Arran, Marina Gispert, ha denunciat que l’organització ha estat sempre “en el punt de mira del govern espanyol perquè estaven a primera línia“. Els sis militants van ser detinguts després de l’acció davant la seu, que van empaperar, per defensar el dret d’autodeterminació abans del referèndum de l’1-O. Aleshores el PP ostentava la presidència del govern espanyol.

“Això no només té costos econòmics, sinó també emocionals per totes les encausades i famílies, que han de viure amb l’angoixa de no saber si podran fer front a les multes o patir cada cop que assisteixen a una manifestació per por a ser identificades”, ha explicat la portaveu de l’organització juvenil, que ha fet una crida a concentrar-se demà a la Ciutat de la Justícia per donar suport als encausats.

Arran també ha volgut posar en valor les accions dels militants, que alhora han estat “criminalitzats” per bona part de l’independentisme, ha denunciat la portaveu. “Això no només té costos econòmics, sinó també emocionals per totes les encausades i famílies, que han de viure amb l’angoixa de no saber si podran fer front a les multes, patir cada cop que assisteixen a una manifestació per por a ser identificades, o l’esforç que suposa activar tota la maquinària antirepressiva quan s’anuncia de nou la data del judici”, ha conclòs Gibert.

Collboni condemna els fets

El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha lamentat els fets ocorreguts. “Condemno aquests fets ocorreguts a Barcelona i em solidaritzo amb el PP de Barcelona. Res justifica aquests actes“, ha assegurat, a través d’una piulada a Twitter. “El respecte i la convivència són la base de la democràcia”, ha afegit.

Qui també ha reaccionat al fet ha estat el líder del PP, Pablo Casado. “La meva condemna rotunda a l’atac a la nostra seu de Barcelona que avui han tornat a perpetrar els radicals separatistes”, ha dit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa