Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La condició de la delegada del govern espanyol per regular els lloguers
  • CA

La delegada del govern espanyol a Catalunya i número 2 de la llista del PSC a les eleccions a l’alcaldia de Barcelona, Maria Eugènia Gay, veu amb bons ulls la regulació dels preus del lloguer a la capital catalana, però sota unes condicions específiques. Així ho assegura en una entrevista publicada a El Periódico aquest dissabte, on apunta que aquesta delimitació del preu s’hauria de fer sempre sota un estudi o anàlisis “previ”.

“Tenim un greu problema d’habitatge a Barcelona. Les mesures que s’han adoptat fins ara tampoc han estat eficaces perquè han provocat que ja ni es construeixi obra nova a la ciutat, sinó que es faci en els municipis pròxims, que és on s’estan desplaçant els nostres joves. Per això és molt important que s’estudien les zones on hi ha uns preus tensionats per procedir a limitar el lloguer, però sempre previ estudi i anàlisis”, assenyala Gay, que ha acusat tant l’exbatlle Xavier Trias com l’alcaldessa Ada Colau de no haver estat capaços de posar remei a la problemàtica.

Pel que fa a les polítiques adoptes en aquesta matèria per la líder de Barcelona En Comú, la delegada del govern espanyol considera que les mesures adoptades sobretot han pecat de no tenir aquest estudi de l’impacte que podia tenir la limitació. “No hi ha hagut polítiques que hagin evitat que continuem amb els preus desorbitats i amb famílies ofegades pel preu que han de pagar. Falta molt habitatge social i públic”, insisteix la flamant número de 2 del PSC.

Un equilibri entre pacificació i mobilitat

En la mateixa entrevista, Gay també parla de les superilles i remarca que la proposta dels socialistes és trobar un equilibri per poder combinar l’aposta per les zones verdes i els carrers pacificats amb la mobilitat dels vehicles per la capital catalana. Sobre la inversió de més de 1.100 milions per reformar les superilles, la delegada del govern espanyol qualifica la xifra d’absoluta “irresponsabilitat” tenint en compte la problemàtica amb l’habitatge que pateix la ciutat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gonzalo a març 18, 2023 | 11:58
    Gonzalo març 18, 2023 | 11:58
    Que tiempo aquel en los que la gente compraba la vivienda a plazos, pero sin tener que pagar intereses. Y a ese tiempo le llamaron dictadura.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa