5.000 veneçolans es manifesten a Barcelona contra Maduro

La marxa ha acabat a la plaça Sant Jaume i ha coincidit amb la proclamació de Juan Guaidó com a "president encarregat" del país veneçolà

El centre de Barcelona no tenia prou amb les constants manifestacions de taxistes. Aquesta tarda el trànsit s’ha tornat a tallar per la manifestació de 5.000 veneçolans que viuen a la ciutat –segons xifres de la Guàrdia Urbana– i que han sortit al carrer per protestat contra el règim de Nicolás Maduro i l’empresonament dels opositors.

L’acte s’emmarca en l’aniversari de la caiguda del govern militar de Mario Pérez Jiménez, el 23 de gener de 1958, quan va començar l’etapa democràtica de Veneçuela, però ha coincidit, a més, amb la declaració del president de l’Assemblea Nacional, Juan Guaidó, com a “president encarregat” del país. Tan sols mitja hora després, el principal opositor a Nicolás Maduro ha estat reconegut pel govern dels Estats Units com el president interí de Veneçuela

El recorregut, que s’ha iniciat a les 18:30h a plaça Universitat i que ha finalitzat a la plaça Sant Jaume, corejava càntics contra l’executiu de Maduro com “aquest govern caurà” o “adéu, Nicolás, adéu”. A més de les banderes veneçolanes i d’altres països propers com Equador o Colòmbia, els manifestants han dut pancartes denunciant l’existència de presos polítics. “Imagina un país en el qual hi ha més de 300 presos polítics per pensar diferent”, resava una d’elles.

Missatge de denúncia contra la repressió del govern veneçolà / D.C.

Missatge de denúncia contra la repressió del govern veneçolà / D.C.

Durant la protesta, Manuel Valls ha volgut sumar-se a la consigna contra el govern socialista de Maduro i ha publicat una foto a les xarxes socials tot acompanyant la pancarta capdavantera.

Mentrestant, a la capital de l’estat, Caracas, s’han iniciat grans revoltes que han estat respostes amb repressió policial i que han deixat amb almenys quatre morts. 

 

Nou comentari