Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El tall de la Meridiana vibra amb Cesk Freixas i els diables la nit que compleix un mes

Els veïns que cada dia tallen la Meridiana a l’alçada de Fabra i Puig celebraven aquest divendres que fa un mes que es troben cada dia en el matiex punt i pel mateix motiu. Una protesta diària, persistent i nombrosa arran de la sentència del Procés.

[r:1]

Aquest divendres però, hi havia més expectativa. Diversos CDR de barris havien avançat que el cantautor Cesk Freixas i la Colla de Diables de Sant Andreu es deixarien caure per la concentració. Efectivament, força puntual, Freixas s’hi ha presentat i ha cantat Al Vent, de Raimon, una versió de A desalambrar, de Víctor Jara, i, en un dels moments més àlgids, Què volen aquesta gent?, de Maria del Mar Bonet. Una gentada ha seguit l’actuació.

Després, també complint les expectatives, han arribat els Diables de Sant Andreu i han mantingut la gent alerta i amb els ànims ben alts.

La convocatòria dels CDR per aconseguir el “bloqueig total de la ciutat” aquest dissabte a les 11 del matí també atorgava al tall de la Meridiana cert caire de preàmbul. 

A dos quarts de vuit del vespre centenars de persones ja complien escrupulosament amb el ritual. A la cruïlla de l’avinguda amb Fabra i Puig i amb un to més festiu que altra cosa. L’únic efecte distorsionador era la presència, més aviat que mai, de sis unitats de la Brigada Mòbil dels Mossos, a uns 150 metres de la capçalera. “Avui han arribat més d’hora que mai”, comentava un veterà de la protesta mentre rossegava un dels entrepans solidàris que es venen en la concentració.

Crits de “Catalunya antifeixista”, “llibertat presos polítics” o “independència” així com una versió indy de la nadala “Fum, Fum, Fum” configuren la banda sonora de la protesta. Un dels moments més animats ha estat quan un grup de persones han arribat a la capçalera portant la paraula “llibertat” en lletres ben grosses de color groc. Una paraula que ha ocupat un lloc d’honor a la primera línia de la protesta.

A dos quarts de nou, una hora després de començar el tall, la BRIMO ha abandonat la zona visible de la protesta entre el cant del Passi-ho bé de La Trinca i aplaudiments. Una marxa que uns manifestants han interpretat com una “victòria” i altres com una mostra que la policia volia rebaixar el nivell de bel·ligerància.

Entre els comentaris dels manifestants, la protesta convocada per demà pels CDR. La crida a ocupar diverses estacions de tren a la mateixa hora i el fet que s’hagi comunicat gairebé 24 hores abans ha donat ales a les interpretacions. Part de la premsa destacada al tall de la Meridiana entén que és un esquer per després anar a ocupar una altra zona. Altres manifestants estan convençuts que és una jugada per veure les maniobres de la policia o, en tot cas, desgastar les seves unitats antiavalots. I altres creuen que es tracta de deixar que la policia bloquegi amb el seu propi operatiu la mobilitat. De fet, un dels concentrats més habituals recordava que dimecres ADIF va decidir tallar el trànsit de l’AVE entre Girona i Figueres abans que ningú fes res ni que es difongués cap convocatòria. Sia com sia, a la Meridiana hi ha una protesta amb aire d’àgora d’especulacions.

Més notícies

29 dies tallant la Meridiana i més gent que mai al carrer

Notícia: 29 dies tallant la Meridiana i més gent que mai al carrer
Comparteix
Els manifestants debaten com afrontar una eventual arribada dels antiavalots de la BRIMO
Notícia: 29 dies tallant la Meridiana i més gent que mai al carrer - Mobile

Els irreductibles de la Meridiana

Notícia: Els irreductibles de la Meridiana
Comparteix
Desenes de veïns, normalment al voltant d'un centenar, tallen l'avinguda Meridiana cada dia per protestar contra la sentència del judici de l'1-O
Notícia: Els irreductibles de la Meridiana - Mobile

Tall anticipat a la Meridiana per mantenir les protestes per la sentència de l’1-O

Notícia: Tall anticipat a la Meridiana per mantenir les protestes per la sentència de l’1-O
Comparteix
Els 'irreductibles' ocupen la calçada i col·lapsen l'entrada i la sortida de Barcelona
Notícia: Tall anticipat a la Meridiana per mantenir les protestes per la sentència de l’1-O - Mobile

Les protestes contra la sentència tornen a tallar la Gran Via i la Meridiana

Notícia: Les protestes contra la sentència tornen a tallar la Gran Via i la Meridiana
Comparteix
És el dia número 35 que molts barcelonins surten al carrer per protestar contra la sentència
Notícia: Les protestes contra la sentència tornen a tallar la Gran Via i la Meridiana - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa