Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els ‘meridians’ aguanten el pols policial i tornen a tallar el trànsit
  • CA

La protesta de la Meridiana contra la sentència del Procés, que aquest dissabte ha arribat a la nit número 48 consecutiva, s’ha convertit en una festa. Amb la policia a distància –és el tercer dia que Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana mantenen una actitud permissiva–, els participants s’han cruspit dues paelles que han preparat membres de l’ANC del Montseny.

La paella de Meridiana, repartint-se / D.C,

La paella de Meridiana, repartint-se / D.C,

I només ha calgut que a més a més s’hi afegís la música, sempre amb un fons de protesta, en aquest cas contra la policia, amb la cançó que s’ha convertit en ‘himne’ en la protesta i que fa befa dels antiavalots: “Brimoooo, brimoooo de la nocheeeee”.  

 

A partir de dos quarts de deu, quan ja feia una hora i mitja que tallaven el trànsit en una de les principals artèries de Barcelona, els grupets de manifestants que tallaven la Meridiana han començat a desfilar per la zona de les paelles, a uns centenars de metres. S’hi acostaven, decidien si volien un plat de l’opció amb carn o l’alternativa vegana, amb els bolets com a ingredient estrella, i tornaven ràpidament al tall, que s’ha allargat fins a les 23 hores, tot i que inicialment no estava previst. 

Tot plegat es feia gràcies al canvi d’actitud de la policia, que s’ha produït aquesta setmana, des de dijous, després de dies combatent la protesta i dispersant els manifestants, amb detencions incloses ara fa una setmana. La nit número 39, el centenar de veïns que protestaven cada dia es van trobar un gran dispositiu d’antiavalots dels Mossos d’Esquadra. Era el 21 de novembre. El regidor de Seguretat, Albert Batlle, havia advertit el dia anterior que a partir de llavors s’havia acabat la permissivitat amb els talls diaris. Des d’aquell dia, els manifestants s’han trobat sovint amb antiavalots que els han forçat a marxar de la calçada.

Tanmateix, els últims dies, la presència policial dels antidisturbis ha disminuït i la resistència dels veïns s’ha mantingut. I avui, la nit 48, no ha estat una excepció. Un centenar de persones s’han concentrat a la cruïlla de l’avinguda Meridiana amb el passeig de Fabra i Puig.

Manifestants de la Meridiana mostrant la pancarta que compta les nits que fa que dura la protesta, el dia 48 / D.C.

Manifestants de la Meridiana mostrant la pancarta que compta les nits que fa que dura la protesta, el dia 48 / D.C.

Mentrestant, al voltant del bloqueig al trànsit només es veien diverses dotacions de la Guàrdia Urbana que s’encarreguen de fer les desviacions oportunes i una patrulla dels Mossos d’Esquadra, que es mantenia allunyada de la protesta.

Tanmateix, el compte de Telegram d’Anonymous Catalonia ha alertat que hi havia diversos furgons dels antiavalots dels Mossos a uns centenars de metres, a l’altura d’El Corte Inglés, a l’antic Hero City.

Furgons dels antiavalots dels Mossos d'Esquadra esperant a uns centenars de metres del tall de Meridiana, en la nit 48 / Anonymous Catalonia

Furgons dels antiavalots dels Mossos d’Esquadra esperant a uns centenars de metres del tall de Meridiana, en la nit 48 / Anonymous Catalonia

Com ja és habitual, avui als anomenats ‘meridians’ els esperava una nova sorpresa. Després de dies rebent suport de diferents parts de Catalunya, aquest dissabte l’escalf els ha arribat en forma de paella. Per ser exacte, dues paelles. Les han preparat alguns membres de l’ANC a Sant Pere de Vilamajor i Sant Antoni de Vilamajor, al Montseny. “Feia massa dies que teníem pendent fer alguna cosa per aquesta gent que surt cada dia al carrer”, explicava Carmen Pérez.

 La paella de Meridiana Resisteix que membres de l'ANC del Montseny preparen en la nit 48 de la protesta / D.C.

La paella de Meridiana Resisteix que membres de l’ANC del Montseny preparen en la nit 48 de la protesta / D.C.

S’ha plantat al parc de Can Dragó, a tocar del tall, i han començat a preparar l’àpat. Tant ella com el Jaume, el xef, tenen sempre un ull posat en els diferents moviments de denúncia de la situació política que es donen arreu del territori, explica. “Ja vam preparar una paella per a l’acampada de la plaça Universitat, els la devíem als de la Meridiana”, insistien.

Amb les paelles a punt per servir, els organitzadors de l’àpat s’han coordinat amb els manifestants per protegir el tall alhora que repartien el sopar. “Que vinguin grups de quinze, com a molt, i que hi tornin ràpid, a la Meridiana”, deia una de les veus més implicades. L’objectiu era aconseguir mantenir el bloqueig de trànsit durant el sopar: “Sobretot, l’important és el tall, no la paella!”.

Més notícies
“Meridiànix”, l’últim reducte de les protestes contra la sentència
Notícia: “Meridiànix”, l’últim reducte de les protestes contra la sentència
Comparteix
El tall de l'avinguda congrega més gent que mai i bloqueja la sortida de Barcelona per 47a nit consecutiva
La policia renuncia a dispersar el tall de Meridiana la nit número 46
Notícia: La policia renuncia a dispersar el tall de Meridiana la nit número 46
Comparteix
Les protestes contra la sentència del judici de l'1-O continuen un dia més entre retrets als Mossos i noves tàctiques per renovar les accions
L’estira-i-arronsa entre policia i Meridiana Resisteix s’enquista
Notícia: L’estira-i-arronsa entre policia i Meridiana Resisteix s’enquista
Comparteix
Els antiavalots dels Mossos i de la Guàrdia Urbana els dispersen però els manifestants tallen el trànsit en un altre punt | Laura Borràs, entre els que s'han encarat a la policia
Dia 44 a la Meridiana: talls intermitents del trànsit i crits als Mossos
Notícia: Dia 44 a la Meridiana: talls intermitents del trànsit i crits als Mossos
Comparteix
Els manifestants utilitzen la tàctica de travessar el semàfor a poc a poc i quedar 'atrapats' quan es posa en vermell
Nou tall a la Meridiana amb ‘ajuda’ inesperada de la policia
Notícia: Nou tall a la Meridiana amb ‘ajuda’ inesperada de la policia
Comparteix
Els manifestants feien una marxa lenta creuant el pas de zebra de la cruïlla amb Fabra Puig quan la Guàrdia Urbana ha decidit tallar el trànsit

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa