Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Meridiana Resisteix s’obre a desobeir l’horari del tall ‘legal’
  • CA

L’assemblea de Meridiana Resisteix, que es reuneix i vota cada diumenge a Fabra i Puig, vol mantenir l’esperit d’insubmissió. El tall de l’avinguda ja porta 63 nits consecutives i des de fa una setmana està legalitzat amb la comunicació enviada per l’ANC a la consellera d’Interior, que cobreix 3 hores de protesta diària fins al 7 de gener. Això, per a alguns participants, suposa un cert risc d’institucionalització i de convertir els desviaments de trànsit en quelcom rutinari.

Per això alguns integrants han proposat avui fer la viu-viu amb els horaris, perquè una part del tall quedi fora del permís. La viabilitat de la proposta es veurà sobre la marxa, perquè per exemple aquest diumenge s’havia d’allargar perquè a les 22h no s’havien pogut fer totes les activitats previstes, com la 2a i 3a ronda d’un quinto solidari amb la Marató de TV3 que ha reunit un donatiu de 235 euros. No obstant, quan han tocat les deu s’ha precipitat el final de l’assemblea i s’han començat a recollir materials, perquè bona part dels assistents tenia clar que ja era hora d’anar cap a casa. Com que cadascú arriba i marxa a l’hora que vol, es fa molt difícil establir horaris clars. Aquest mateix vespre també s’ha avançat mitja hora el tall però no ha arribat prou gent per fer-lo fins l’hora estàndard, les vuit.

El que està ben clar és que la majoria rebutja frontalment una altra autorització unilateral. Recorden que es poden fer per dies o per setmanes i que a partir del 7 de gener els eventuals permisos hauran de ser votats per l’assemblea de Meridiana Resisteix.

Les multes

L’altre dilema subversiu és el pagament de les multes. El tall de Meridiana té la seva pròpia caixa de resistència, tot i que molt modesta, fruit d’una paella i unes xapes que es van fer fa setmanes. Però aquest diumenge l’assemblea ha avalat crear un grup de treball, format per voluntaris d’un col·lectiu antirepressiu de Nou Barris, per treballar aquest àmbit i gestionar millor l’assistència a les persones que siguin denunciades, multades o detingudes a la Meridiana. El grup es coordinaria amb l’entitat Alerta Solidària, veterana en caixes de resistència d’aquesta mena.

Però una part dels meridians tampoc ho veu clar. Uns sostenen que les multes són un risc que cada manifestant assumeix en venir lliurement, altres confien que la Generalitat acabarà forçant l’arxiu de les denúncies, diversos assenyalen que la caixa actual té tan pocs diners que val més la pena dedicar-la comprar material per anunciar el tall, fer pancartes o organitzar tallers on multiplicar els donatius.

Tsunami sí, tall també

També ha quedat clar que una part d’irreductibles anirà dimecres a tallar la Meridiana per molt grossa que sigui la moguda del Tsunami Democràtic pel Barça-Madrid. Alguns faran doblet i, fins i tot, es plantegen lluir pancartes de Meridiana Resisteix dins del camp o escombrar els manifestants del Camp Nou a quarts de vuit perquè se sumin al tall o es refugiïn d’eventuals càrregues policials. La mera idea d’aturar el comptador de nits consecutives sembla que fa més por que tots els antidisturbis junts.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa