Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Meridiana Resisteix busca rellançar-se en l’etapa ‘legalitazada’

Han de fer actes festius –música, actuacions castelleres…– per atraure més participants, o només activitats reivindicatives perquè no s’oblidi que l’objectiu de la mobilització és reivindicar la llibertat dels presos polítics condemnats per la sentència del 14-O? Com poden fer que vagi més gent a les concentracions? És convenient mantenir les comunicacions al departament d’Interior que les han legalitzat a canvi de quedar gairebé aïllats en una àrea molt àmplia perquè els conductors ja no els arriben a veure?

Aquest és el debat que ha centrat aquest dimecres a la nit el tall número 59 de Meridiana Resisteix. Perquè, malgrat que estan orgullosos d’haver persistit durant dos mesos, malgrat la pressió policial, els encapsulaments, les identificacions i les denúncies anunciades, són conscients que han de trobar una via per rellançar el seu projecte si no volen que vagi perdent força.

Unes 200 persones encara es troben cada dia a la cruïlla de la Meridiana amb Fabra i Puig, però ocupen poc espai i necessiten més visibilitat. Una de les propostes més ben acollides d’aquesta nit ha sigut la d’aprofitar el perímetre que els fa la policia, que talla el trànsit i el desvia per Concepción Arenal i, d’entrada a Barcelona, per Rio de Janeiro, i mostrar pancartes diverses als conductors que es troben els desviaments, que tal com està plantejat ara el dispositiu policial ni tan sols els arriben veure i molts dels quals no deuen ni saber perquè està alterada la circulació.

El debat sobre si és convenient aquesta fórmula legalitzada –que els evita la presència i l’actuació dels antiavalots–  és permanent. Però de moment estan atrapats en aquestes condicions, perquè l’ANC, que es va oferir a fer-los la comunicació a Interior perquè ningú de Meridiana Resisteix hagués de donar el seu nom, ha fet el comunicat per a 30 dies, i el tindran com a mínim fins al 7 de gener. Quinze dies abans hauran de decidir si volen renovar-lo, però el que no es pot fer és revocar-lo, com es va decidir infructuosament en l’assemblea de diumenge passat.

Mentrestant, l’Ajuntament ha demanat que Interior prohibeixi la protesta per no haver de desviar la circulació. Ho ha explicat el tinent d’alcaldia de Seguretat Ciutadana, Albert Batlle, en la comissió municipal d’aquest matí. Tot i que Batlle ha dit que la comunicació de la protesta s’havia fet fins al 28 de febrer, aquesta data va ser un error del comunicat, ja que només es poden fer per un màxim de trenta dies, i el 7 de gener serà l’últim dia vigent, si no es torna a fer la notificació.

El cert és que la Guàrdia Urbana té cada nit una feinada a regular el trànsit al carrer Concepción Arenal, d’un sol carril i massa estret per engolir tot el trànsit provinent de la Meridiana. Els agents que se n’encarreguen han d’anar donant pas alternatiu a aquests vehicles i els que pugen pel passeig Fabra i Puig, i alguns veïns se’ls acosten a queixar-se. “Perdoni, no jo puc posar una denúncia perquè això s’acabi”, preguntava aquesta nit una veïns indignada a un dels agents. “Tenen el permís de la Generalitat, nosaltres no hi podem fer res, i n’hi ha per a dies”, li contestava el policia, fent anar els braços i el xiulet per intentar que no se li fes un tap més espès de l’imprescindible. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa