Una marxa talla la Diagonal per la llibertat dels empresonats per la “repressió”

Unes 450 persones, segons la Guàrdia Urbana, es manifesten aquest dimecres al vespre a Barcelona en contra de la “repressió” de l’Estat espanyol i la policia, i per reclamar la llibertat dels presos dels CDR, coincidint amb el primer mes del seu empresonament. A més, la marxa reivindica també la llibertat de les persones detingudes durant les darreres jornades de protestes arreu de Catalunya i l’absolució de tots ells. Hi ha 28 persones empresonades de manera preventiva arreu del país. Durant la protesta, s’ha tallat el trànsit a l’avinguda Diagonal.

Els manifestants han començat la protesta a la Plaça Concòrdia del barri de les Corts, i després han caminat per Numància i Avinguda Madrid, fins a trobar-se amb una altra protesta a Sants. Lemes com ‘Els CDR no ens rendim’ o ‘La repressió no ens atura’ són dels més utilitzats.

La manifestació ha arribat fins a Diagonal amb Gran Via de Carles III i durant mitja hora els manifestants han tallat Diagonal. Finalment s’ha desconvocat la protesta quan han arribat a la Plaça de Comas, on un centenar de manifestants han encès una bomba de fum groguenc. La protesta s’ha desenvolupat sense incidents amb l’única presencia de la Guàrdia Urbana i amb diverses furgonetes dels Mossos d’Esquadra a prop de Diagonal.

Els manifestants han pronunciat cants a favor de la llibertat dels presos i de la independència, en contra de la justícia espanyola, i han demanat la dimissió del conseller d’Interior, Miquel Buch. Altres consignes que han cridat són ‘La nostra sentència, independència’ i ‘Preses al carrer, amnistia i llibertat’.

La manifestació oposada punxa

També a la mateixa part de la ciutat avui hi havia una concentració antagònica, en aquest cas convocada per part de la ultradreta. Volien fer un acte davant de Catalunya Ràdio. Finalment, però, només hi han assistit 4 persones i s’ha cancel·lat. 

Nou comentari

Més notícies

La manifestació del Fairy: 9a nit de protesta per la sentència

Els manifestants han sigut convocats amb sabó com a rèplica irònica a les acusacions llançades per Millo contra els votants de l'1-O
Manifestants increpen la Policia Nacional, divendres a Via Laietana | A. L.

“Una revolució no és de colors”: parlen els joves dels aldarulls contra la policia

Dos joves expliquen per què es van enfrontar amb els antiavalots després de la sentència