Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una marxa reclama l’absolució dels 13 encausats per encadenar-se al TSJC
  • CA

Una marxa pel centre de Barcelona ha reclamat manifestat aquest diumenge al migdia l’absolució dels encausats per una seguda reivindicativa a les escales del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TJSC) fa gairebé dos anys. Es van encadenar de forma simbòlica al pom de la porta i van ser desallotjats en 50 minuts. El seu cas arriba ara a judici i s’enfronten a penes de fins a dos anys i mig de presó per presumptes delictes de desordres públics i d’atemptat, resistència i desobediència a l’autoritat. L’acció formava part de la mobilització dels CDR contra l’aplicació de l’article 155, vigent encara en aquell moment. 

La protesta, sense incidents, ha exigit l’absolució dels 14 acusats, 13 dels quals seran jutjats a l’Audiència Provincial de Barcelona els propers dies. Els manifestants han caminat des de la plaça Urquinaona fins al passeig Lluís Companys amb estelades, pancartes i reproduccions casolanes de bales de foam. En arribar davant del TSJC han llegit un manifest, en què han denunciat “processos judicials eterns, anys de presó, presó preventiva i multes” com a instruments de “repressió”. Els assistents han clos la marxa cantant Els Segadors.  

A la protesta han participat membres d’altres plataformes d’encausats, com la dels detinguts del 23S o la dels 9 de Lledoners. Segons la Guàrdia Urbana, hi han participat unes 400 persones. Els convocants criden també a assistir a dues concentracions més davant del Palau de Justícia, els propers dimecres 5 i dijous 6 de febrer, quan tindrà lloc el judici.

“No tenim por”

Un dels encausats, Jandi, ha explicat al TOT Barcelona que en l’acció reivindicativa per la que se’ls jutja també va participar un menor, que ja ha estat absolt. A dos d’ells, a més, se’ls imputa un altre delicte de resistència greu a l’autoritat però en canvi els demanen un anys menys de presó que als companys que només es va encadenar.

“No tenim por, perquè l’Estat amb aquesta repressió el que vol és que tinguem por i sortim de casa”, ha defensat. “Però no les tenim totes, perquè tot i que el cas no se sosté, la justícia no és imparcial i està molt polititzada”, ha afegit. Jandi lamenta que hi ha altres casos molt similars al d’ells en què els afectats no van ser detinguts sinó només identificats i ja han estat absolts, per exemple 11 persones –entre elles el diputat de la CUP Carles Riera– que van fer una seguda a les mateixes escales 6 mesos després. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa