L’exministre d’Interior i exgobernador de Barcelona Rodolfo Martín Villa ha deunciat l’Ajuntament de Barcelona per retirar-li la medalla d’or de la ciutat. Martín Villa, processat a l’Argentina pels crims del franquisme, s’ha negat a retornar el distintiu honorífic i, a més, ha recorregut en contra de l’acord pres pel Consistori el 2017 davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, segons informa el diari Ara.

Martín Villa va impugnar la decisió davant del jutjat contenciós número 11 de Barcelona, que va desestimar la petició de l’exminitre per aconseguir revocar la decisió que el ple de l’Ajuntament va prendre amb el vot a favor de tots els partits, excepte de Cs i del PP, que s’hi van abstenir. Lluny de desistir-hi, l’exalt càrrec durant el final de la dictadura i en els governs d’UCD durant la Transició va apel·lar davant del TSJC, que té pendent pronunciar-s’hi.

El regidor de Memòria Democràtica, Jordi Rabassa, s’ha declarat sorprès perquè “la judicatura segueixi fent el joc amb el que representa el franquisme”. “Si no se li pot treure ni una medalla és evident que és impossible jutjar-lo”, ha sostingut Rabassa, en referència a la causa pendent contra Martín Villa pels crims del franquisme a Argentina.

Martín Villa era ministre d’Interior quan la policia va matar cinc obrers durant una càrrega policial en una assemblea de treballadors a Vitòria el 1976. És el detonant per què la jutgessa argentina María Servini ha processat l’exalt càrrec dels governs espanyols. Ara fa quatre anys, l’Ajustament va retirar la medalla de la ciutat a Martín Villa adduint que era responsable directe de la repressió a ciutadans i membres de moviments democràtics.

Més notícies
Joan, veí de la Prosperitat, posa a la porta de la casa que habita des de fa 75 anys / JR

Els últims veïns de ‘la caseta i l’hortet’ del barri de la Prosperitat

Notícia: Els últims veïns de ‘la caseta i l’hortet’ del barri de la Prosperitat
Comparteix
La desprotecció de les llars originàries del barri, habitades encara algunes d'elles, augura l'extinció d'un emblema més de la Barcelona popular
Notícia: Els últims veïns de ‘la caseta i l’hortet’ del barri de la Prosperitat - Mobile
Barcelona
Capella dels Segadors, a Sant Andreu del Palomar. JORDI PLAY

foto: Jordi Play

Una segona oportunitat per a la deteriorada Capella dels Segadors

Notícia: Una segona oportunitat per a la deteriorada Capella dels Segadors
Comparteix
La Generalitat inicia els tràmits per declarar-la Bé Cultural d’Interès Nacional en la categoria de lloc històric
Notícia: Una segona oportunitat per a la deteriorada Capella dels Segadors - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: De Roquetes vinc a octubre 19, 2021 | 10:09
    De Roquetes vinc octubre 19, 2021 | 10:09
    Ai, que em pixo ! Un "fora de la llei" demanant que la justicia l'ampari. La justicia caspanyola, clar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa