La Marina parla pel Mario: testimoni al·lucinant d’una detenció després d’una manifestació

La companya d'un dels empresonats arran de les protestes a Barcelona relata com va presenciar la "cacera de bruixes" del seu company

Porta els cabells blaus –com la Xènia, una de les tres de Wad-ras– i és menuda, tant que s’ha de posar un esglaó més amunt que els altres testimonis a les escales de la plaça del Rei.

[r:1]

La Marina ha vingut a Barcelona a parlar pel Mario. Ell no pot explicar-se per ell mateix perquè està empresonat a Quatre Camins arran d’una de les protestes contra la sentència de l’1-O. Va participar en la manifestació impulsada pels CDR el 16-O, la del paper de vàter, seguida d’aldarulls que van convertir la ciutat en la rosa de foc per segona nit consecutiva.

Aquest cap de setmana, al costat d’altres familiars de detinguts i empresonats, la Marina, amb la veu tremolant, ha parlat del seu company Mario, “un jove de 23 anys despert i sempre bolcat contra les desigualtats, injustícies i violacions de drets, drets que tant ens ha costat guanyar-nos”. “El 16 d’octubre, el Mario va sortir al carrer contra la repressió del seu poble i en defensa de tots nosaltres. El Mario és un castigat, una víctima més de la repressió de l’Estat”, afegeix la Marina. 

Ella no havia anat a la manifestació i era a casa seva, a Cerdanyola, quan el Mario li va trucar perquè l’anés a buscar. Li va costar arribar. Hi havia carrers tallats i caos. Finalment va poder arribar fins a la rodalia de l’estació del Nord, on va recollir el Mario. Deu minuts després, quan eren camí de casa, una moto amb dues persones a les quals no se’ls veia la cara va barrar el pas al seu cotxe. Segons després, va aparèixer un cotxe. Van deduir que tots dos eren vehicles policials de paisà. “Em van prendre les claus, ens cridaven i em van obligar a posar les mans sobre el volant i a mantenir-les allà. Al Mario li van posar una porra extensible al coll”, recorda. “Jo no en entenia res. Cridaven, ens preguntaven quant temps feia que planificàvem allò… Feia dues hores que el Mario havia marxat de la manifestació, l’havien estat seguint com en una cacera de bruixes”, conclou.

El Mario va ser empresonat l’endemà i el dia 25 va tenir una segona compareixença judicial per demanar la seva llibertat. La Marina assegura que la magistrada es va comportar “de manera amenaçadora i despectiva“. El Mario continua a la presó i de moment no hi data per a cap altra compareixença. “Portem anys, tota una vida, veient com actua l’Estat davant de qualsevol col·lectiu, sabem com utilitza la por i la violència per intentar frenar-los, però s’han trobat amb un poble despert i rebel. Mai ens han fet callar i no ho aconseguiran”, assegura la Marina.

Més informació

Nou comentari