Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els mariatxis barcelonins enviats a la seu de Junts parlen el dia després

L’accidentada reunió de l’executiva de Junts per Catalunya que es va celebrar dijous enmig de la crisi de Govern va tenir uns protagonistes inesperats i que es van convertir de sobte en la situació més esperpèntica d’una jornada d’alta tensió política: els tres components de la formació barcelonina de mariatxis Mariachis Tequila, amb 15 anys d’història a la capital catalana. Un dels integrants d’aquesta formació musical ha lamentat aquest divendres en declaracions al TOT Barcelona la “connotació política” amb què s’estan fent servir actualment aquestes actuacions musicals.

Segons el músic, el grup desconeixia que l’actuació havia de complir amb la funció d’interrompre la reunió de l’executiva d’un partit polític i per això quan membres de l’equip de Junts els van interceptar al carrer i els van explicar què estava succeint van decidir marxar i no complir amb l’encàrrec que algú havia fet de forma anònima. El grup dona l’opció al client de no facilitar detalls d’identitat, tot i que les converses es mantenen a vegades a través de missatges de Whatsapp. La persona que va fer l’encàrrec per anar a cantar a Junts va fer el pagament de l’actuació per avançat. Posteriorment aquesta persona ja no ha parlat més amb els mariatxis.

“Des de fa temps la música dels mariatxis ha adquirit una connotació política que no entenem i que en certa manera ens molesta perquè nosaltres no estem per burlar-nos de ningú”, ha lamentat el músic. “No aconsegueixo entendre perquè això passa cada cop més a Espanya, quan podrien enviar una tuna o un altre tipus de formació musical”, subratlla.

Una ‘tradició’ que ha popularitzat Forocoches

El 2020 el fòrum Forocoches va organitzar un crowdfunding per enviar un grup de mariatxis a acomiadar Donald Trump. Els músics van anar a actuar a la Casa Blanca. A l’estat espanyol també s’han produït accions semblants, amb l’enviament de músics mexicans a la seu de Ciudadanos i Podemos. En aquests casos usuaris de Forocoches havien reivindicat l’acció. En el cas d’ahir a Junts per Catalunya no ha transcendit qui en va ser l’ideòleg.

“Nosaltres no sabíem el motiu de l’encàrrec, pensàvem que seria una sorpresa per algú, per una persona que celebrava el seu aniversari, que acostuma a ser el més normal, d’algú que dedica l’actuació a algú altre”, ha relatat el músic, que no ha volgut revelar el seu nom.

Un dia després de convertir-se en notícia aquesta formació barcelonina, que pot fer actuacions amb fins vuit mariatxis, encara es pregunta per quina raó els han volgut instrumentalitzar per interrompre una reunió política. “Si haguéssim sabut que era per això no hi hauríem anat”, ha remarcat. El músic recorda que els mariatxis són músics amb un vincle sentimental amb molts catalans que es van instal·lar a Mèxic després de la guerra civil espanyola, per això lamenten que algú els pugui fer servir per fer “burles”. “La música dels mariatxis és un viatge al passat per a molts generacions”, conclou.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Vergonyós a setembre 30, 2022 | 18:14
    Vergonyós setembre 30, 2022 | 18:14
    Vergonyós. Si que juguen baix aquests que els hi han fet anar!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa