Maragall: “No vinc a pactar amb Ada Colau, vinc a substituir-la”

El candidat d'ERC acusa la líder dels Comuns i Artadi de "manca d'arguments" per criticar la seva edat

El candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha assegurat aquest dissabte que no es presenta a les eleccions municipals per pactar amb Ada Colau, líder dels comuns i actual alcaldessa, sinó per “substituir-la“.

En declaracions als mitjans de comunicació, Maragall ha afirmat que vol liderar l’Ajuntament de Barcelona amb un equip amb “ambició” i “implicació col·lectiva”. Així, s’ha compromès a representar l’esperit majoritari de la ciutat “progressista i republicà” i ha constatat que el projecte de Colau està “esgotat”.

També ha lamentat que Colau i la número dos de JxCat a Barcelona, Elsa Artadi, hagin criticat la seva edat i els anys que porta dedicats a la política. En concret, Maragall ha dit que la “manca d’arguments” i de “contrastar propostes” les porta a situar-se en el terreny de les desqualificacions personals.

En aquest sentit, Maragall ha dit que té l’energia suficient per ser alcalde i que ho posa de “manifest” cada dia. “No només em veig en cor de respondre amb avantatge per l’equip i el projecte que tenim sinó també per l’avantatge en termes d’energia, implicació absoluta i dedicació personal”, ha exclamat. Ha demanat que es facin critiques i es debati pel que fa als projectes i propostes, el futur i per la construcció d’una mirada llarga. “Si ella vol mirar enrere, pot fer-ho però s’equivoca. Que miri enrere que és on li pertoca estar”, ha dit en referència a Colau.

Pel que fa a la demanda de Colau de concentrar el vot progressista en Barcelona en Comú, Maragall ha dit que ERC a més de concentrar el vot progressista també ho fa amb el republicà, de compromís amb la llibertat, la democràcia i la independència. Ha afegit que Colau “no pot” aportar el valor afegit del compromís amb la llibertat, la democràcia i la república. 

De la proposta del candidat del PP Josep Bou de tornar a impulsar desfilades militars a Barcelona i arreu del país, Maragall ha opinat que seria mirar 80 anys enrere i que suposaria retornar als anys 40 quan l’exèrcit “ocupava Catalunya”. “Difícilment trobarem una proposta més allunyada del que vol la ciutadania de Barcelona. Els resultats del 26-M ho deixaran clar”, ha pronosticat.

Gràcia com a sinònim de llibertat

Maragall ha participat en un acte del Jovent República a la plaça del Sol del barri barceloní de Gràcia. El candidat ha fet una crida a la joventut que el seguia a impulsar la república, respectar la ciutat i a tenir present la història, encarnada per la gent gran, a l’hora de treballar per la construcció de la república. “Gràcia és sinònim de llibertat, és una font inesgotable de rebel·lió, joventut i inconformisme”, ha subratllat. 

El republicà ha explicat als joves els eixos del projecte que defensarà a l’Ajuntament, al voltant de l’educació, el treball i l’habitatge. “Necessitem una ciutat que guanyi la lluita contra les desigualtats que està afrontant ara mateix. Però no ens podem esperar”, ha sostingut.

Més informació

Nou comentari