Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Maragall, sobre la mobilització de Perpinyà: és “el contrapunt necessari” a la taula de diàleg
  • CA

El líder d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona i exconseller de la Generalitat, Ernest Maragall, s’ha referit a la mobilització d’aquest dissabte a Perpinyà, coincidint amb l’acte del Consell per la República, com al “contrapunt necessari” a la taula de diàleg que dimecres va reunir la Generalitat i el govern espanyol. “Cal seure i parlar i cal això que fem avui: mobilitzar-se”, ha assegurat en una atenció als mitjans a la capital del Rosselló.

Maragall ha demanat “que l’Estat ho senti, que Catalunya ho torni a recordar i que Europa ho entengui”. A banda d’agrair la col·laboració de les autoritats de la Catalunya Nord, ha qualificat la jornada de “dia gran pel moviment sobiranista”. “La ciutadania catalana és on toca quan toca”, ha conclòs.

En un tuit posterior a l’acte, ha defensat que “Barcelona ha contret un nou deute històric amb Perpinyà”. L’ha titllat de “capital dels drets i llibertats” per permetre donar veu als exiliats i empresonats i l’ha comparada amb Barcelona: “Fem a Perpinyà el que encara no podem fer a Barcelona”. En una piulada anterior ha afirmat també que l’alta participació a l’acte nord-català envia “un missatge clar a l’Estat” després de l’estrena de la Mesa de diàleg.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa