Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Maragall demana combinar els estalvis municipals amb endeutament
  • CA

El cap de files d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, demana al govern municipal que quadri els comptes d’aquest mandat amb una combinació d’estalvis i endeutament. El republicà ha criticat aquest dijous en un fil de piulades tants la recepta dels comuns com la dels socialistes per aprofitar el romanent de tresoreria –els diners acumulats pels superàvits d’anys anteriors–.

Ha considerat “un absurd competencial i un atac directe a l’autonomia local” que el PSC de Jaume Collboni vulgui entregar els estalvis a l’Estat, després de la fórmula polèmica aprovada per la Moncloa. Però també veu “un absurd econòmic i una renúncia al lideratge del nou model de creixement” que el partit d’Ada Colau plantegi destinar íntegrament el romanent a pal·liar la crisi del coronavirus.

Així, aposta per una fórmula intermèdia: forçar el govern de Pedro Sánchez a derogar la Llei d’Estabilitat Pressupostària que impedeix als ajuntaments endeutar-se. Sense aquesta limitació el consistori podria combinar aquesta font d’ingressos amb el rescat de l’estalvi per mantenir una política de despesa expansiva, sosté Maragall.

Aquesta setmana l’alcaldessa Ada Colau ha anunciat que Barcelona no entregaria el romanent a l’Estat, però el mateix dia el PSC l’ha frenada enviant la decisió a setembre, quan els dos socis de govern reprenguin el calendari de reunions internes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa