Maragall demana a independentistes i comuns sobiranistes que signin un pacte postelectoral

En un article a l'ARA, el candidat d'ERC torna rebutjar una candidatura unitària però vol un compromís en favor del més votat per a després del 26-M

Quinze dies després de la filtració d’una enquesta interna d’ERC que donava la victòria a Ernest Maragall en les eleccions municipals a Barcelona però que el deixava amb poc marge per sobre dels comuns i amb la necessitat de pactar per ser alcalde, el candidat republicà demana un compromís per escrit a totes les forces sobiranistes.

En un article publicat a l’ARA sota el títol Uniformitat, no. Compromís d’unitat, sí, Maragall torna a rebutjar la proposta de bastir una candidatura independentista unitària per a Barcelona, però vol un pacte de les llistes sobiranistes que les comprometi després de les eleccions. Proposa que el firmin, a més de la mateixa ERC, Junts per Catalunya (la llista que encapçalarà Joaquim Forn) i també la CUP i “els comuns sobiranistes” si finalment s’articulen com a candidatura. “El moment actual transcendeix les dues forces centrals de l’independentisme. Ara és el moment de buscar l’acord i la coincidència amb altres espais polítics com la CUP o els comuns sobiranistes”, puntualitza.

I estructura el pacte que proposa en quatre punts, el primer dels quals és donar suport “al cap de la llista més votada” per a la investidura. Demana, a més a més, que el pacte es mantingui després durant tot el mandat. Si cal pactar amb algú més, els independentistes es comprometrien a prioritzar a qui lluiti “per la immediata llibertat dels i les presoneres, pel lliure retorn dels i les exiliades i per la celebració d’un referèndum vinculant”, és a dir, a pactar prioritàriament amb els comuns en lloc del PSC.

Més informació

Nou comentari