Maragall condemna la violència i exigeix a Colau que “s’impliqui” en la resolució del conflicte

El president del Grup Municipal d’ERC a Barcelona, Ernest Maragall, ha condemnat “explícitament” la violència que s’està vivint a Barcelona com resposta a la sentència i ha assegurat que són unes imatges que “no poden ser acceptades”.

En una carta, Maragall ha reclamat “un diàleg sincer i valent” per definir el rol de l’Ajuntament en el moment actual i ha reclamat que la institució “es conjuri” i “es coordini” amb la resta d’espais per evitar que es repeteixin “les imatges de violència”.

En aquest sentit, han lamentat que l’alcaldessa, Ada Colau, no hagi anat a al reunió amb el president de la Generalitat i els altres tres alcaldes de les capitals i li ha demanat que “s’impliqui” als espais on es treballi la resolució del conflicte.

A la carta, on condemna tota violència, Maragall i el seu grup municipal aposten per impulsar mesures per “millorar la qualitat democràtica” dels cossos de seguretat. “És una hora greu que demana responsabilitat i la implicació de tots”, explica a la carta, on demana “un diàleg sincer, enllà de partidismes i càlculs polítics”.

En aquest sentit, demanen que l’Ajuntament sigui “part activa” de la iniciativa política i institucional que “el moment requereix”, i s’ofereixen a participar “intensament” a al recerca de solucions. “La capital del país a de situar-se a la primera fila de la societat, que vol expressar el seu rebuig a aquesta sentència terrible”, asseguren.

Nou comentari

Més notícies

Colau planta Torra però es reuneix amb Torrent per parlar dels aldarulls

L'alcaldessa de Barcelona ha considerat que la trobada impulsada pel Govern era "precipitada" i ha preferit una de "discreta" al Parlament

Colau veu una “situació crítica” a Barcelona: “La ciutat no s’ho mereix”

Censura les "destrosses" i els enfrontaments que es van viure ahir al centre

Mossos i Policia Nacional llancen ràtzies simultànies per tallar la batalla campal de Via Laietana

Més de sis hores d'aldarulls iniciats a la Via Laietana i han portat els dos cossos policials a llançar tots els furgons que tenien disponibles per dispersar els manifestants

Acció i reacció

Manifestació amb esperit de 3 d'octubre i intensa jornada d'aldarulls amb 51 detinguts i 77 ferits