Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Maragall, a Colau: “Vostè ha decidit que el funcionament democràtic de l’Ajuntament és una nosa”
  • CA

El president del grup municipal d’Esquerra Republicana, Ernest Maragall, ha carregat avui durament contra l’alcaldessa Ada Colau. En una carta, Maragall acusa Colau de deixadesa: “Vostè ha decidit que el funcionament democràtic de l’Ajuntament és una nosa“. “A l’Ajuntament s’està fent molt evident un dèficit de representativitat democràtica”, afegeix.

La falta d’informació, de transparència de l’Ajuntament també ha centrat part dels retrets de Maragall: “Més de quaranta dies sense celebrar un ple ni tampoc comissions, sense haver habilitat cap comitè de seguiment institucional on l’oposició pugui expressar-se no només rebre informació selectiva“. “Sense activitat política institucional, sense contrast de propostes, la primera institució de la ciutat queda empobrida i menystinguda”, , ha lamentat Maragall. 

Maragall, a més, ha anunciat que Esquerra demanarà modificacions pressupostàries arran de la crisi del Covid-19 i ha titllat “d’error” la “renúncia a l’expressió democràtica” de Colau. “Tan imprescindible com la democràcia és resoldre conflictes respectant la llibertat, i la llibertat és un dret que de cap manera es pot contraposar al dreta a la salut i a la vida. És des de la llibertat, i no des de la disciplina predicada pel Govern espanyol, que cada ciutadà ha acceptat el seu confinament i/o la seva participació activa en els serveis essencials”, ha escrit Ernest Maragall.

Maragall també ha retret a Colau l’anunci d’una reunió abans de la celebració del plenari, un d’extraordinari pel pròxim 17 d’abril i un d’ordinari pel dia 30, i diu que “no té massa sentit”: “L’hauria tingut fa quinze dies”. 

Des d’Esquerra, a més, demanen a l’alcaldessa que “reconsideri” els criteris del ple: “Vostè decideix unilateralment fer un ple de debat general i sense adopció d’acords. No hi estem d’acord i li demano que ho reconsideri”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa