Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Manifestacions a Hong Kong i a Barcelona per mostrar el suport mutu
  • CA

Més de 100 independentistes s’han concentrat aquest dijous cap a les 13 hores davant del Consolat General de la Xina a Barcelona, a l’avinguda Tibidabo, en “solidaritat” amb Hong Kong. Els concentrats han cantat la cançó Glory to Hong Kong i han cridat consignes a favor de la ciutat i regió xinesa, del Tibet i de Catalunya.

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha anunciat una connexió per videoconferència amb una concentració d’activistes que s’estava produint de manera simultània a Hong Kong a favor de Catalunya.

En els vídeos emesos en una gran pantalla, activistes de Hong Kong han criticat els “excessos de l’ús de la força” de la policia i han defensat el dret a l’autodeterminació de totes dues regions. També s’ha emès un vídeo de Paluzie adreçat als activistes de Hong Kong en el qual els assegurava que han ensenyat a l’independentisme català que no s’ha de rendir.

A uns 50 metres, unes deu persones han desplegat banderes xineses i una pancarta amb el lema en català “Hong Kong és sempre una part de la Xina”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa