Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Mossos evita la trobada entre la marxa franquista de vint persones i els antifeixistes
  • CA

La manifestació convocada pel partit ultradretà Recuperemos España Frente Nacional Identitario ha reunit aquest migdia una vintena de persones. La trobada, que ha quedat en una marxa de pa sucat amb oli, commemorava el 80è aniversari de l’entrada dels tancs del bàndol franquista per l’avinguda Diagonal. La convocatòria ha provocat que es tallés el trànsit de la Via Laietana durant la passejada i que se sentissin proclames franquistes i cançons com el Cara al sol, l’himne de la Falange Espanyola. 

La manifestació franquista havia alertat la plataforma Som Antifeixistes, que havia respost programant una concentració en contra a plaça Sant Jaume, on estava previst que Recuperemos España acabés el seu trajecte. Finalment, per evitar la confrontació, la policia ha desviat la marxa ultradretana fins al final de Via Laietana. En assabentar-se, els manifestants antifeixistes s’han desplaçat fins al passeig de Colom per intentar arribar a la zona on el grup ultra acabava els seus parlaments. Un fort dipositiu d’agents antiavalots de la Brigada Mòbil de Mossos d’Esquadra, amb més de deu unitats, han actuat de cordó i s’ha evitat cap contacte entre les dues manifestacions. 

Les protestes dels grups antifeixistes a passeig de Colom s’han limitat a cridar contra la protecció de la Generalitat a les manifestacions d’extrema dreta i a llançar ous i llaunes de fum de colors. Un cop s’ha desconvocat la concentració nostàlgica de la dictadura de Franco, els activistes han marxat també.

Minuts abans, per una via alternativa que s’intentava utilitzar per arribar a la concentració en honor a l’entrada franquista, hi havia hagut una petita càrrega amb utilització de porres per part de la policia catalana al carrer de la Mercè. Els manifestants s’han retirat ràpidament i la batussa ha quedat en no res. 

Durant la marxa en homenatge al triomf nacional de 1939 sobre Barcelona s’han cridat consignes contra els immigrants, contra l’independentisme i contra TV3. A més, segons els convocants de la concentració, “les amenaces que deien que ens matarien avui si ens manifestàvem” ha provocat que “les persones normals no hagin pogut sumar-s’hi”. Tot i això, no ha concretat on ni qui les hauria fet. 

A l’inici del recorregut, al seu pas per la Via Laietana, una quarentena de membres de CDR han respost la manifestació ultradretana amb crits i xiulets. Portaven cartells amb frases inscrites contra el feixisme i contra la celebració dels seus símbols.

 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Eduard a gener 26, 2019 | 13:25
    Eduard gener 26, 2019 | 13:25
    I on eren Iceta Zaragoza, Cunillera, Navarro i tuti quanti
  2. Icona del comentari de: Antoni a gener 26, 2019 | 16:46
    Antoni gener 26, 2019 | 16:46
    Els fills del caudillo assasi continuant vacilant de faxas

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa