Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Localitzada una fossa que podria ser la primera de la Guerra Civil a Barcelona
  • CA

El Servei d’Arqueologia de Barcelona ha localitzat una fossa que podria ser de la Guerra Civil a una intervenció en el nombre 10-16 del carrer Ràfols, al barri de Sarrià, que ha posat al descobert dues inhumacions. En un comunicat aquest dijous, el consistori ha dit que la troballa podria ser la primera fossa de la Guerra Civil espanyola a la ciutat de Barcelona, ​​unes restes que s’han trobat durant la construcció de dos edificis d’habitatges.

Els tècnics municipals i una empresa contractada s’han encarregat del control i seguiment dels treballs i de la documentació de les restes trobades, en els quals s’han recuperat els ossos de dos adults coberts amb calç viva. En un primer moment, es va treballar amb la hipòtesi que pertanyessin a una zona d’inhumacions per a persones amb malalties infeccioses de l’església del Sagrat Cor de Sarrià, encara que els estudis revelen que un dels cranis presenta una entrada de bala.

Els individus estaven disposats un sobre l’altre, i el crani que està ben conservat presenta “un orifici d’entrada d’una bala a l’os occipital”, mentre que els objectes de l’entorn fan pensar que es tracti de represaliats de la Guerra Civil. Els arqueòlegs segueixen treballant al solar per veure si localitzen més restes. D’acord amb la normativa, si es determina la identitat dels inhumats s’hauran de restituir les restes als seus familiars. Si no ho aconsegueixen, s’enterraran en un cementiri municipal.

Més notícies
Operaris treballant a un tram del Rec Comtal, del segle IX. | Oscar Varas
Descoberts dos trams del rec que portava aigua a Barcelona al segle IX
Notícia: Descoberts dos trams del rec que portava aigua a Barcelona al segle IX
Comparteix
La infraestructura abastia d'aigua la ciutat i seguia el recorregut de l'aqüeducte romà
Inquietud veïnal a Sants pel risc de danys a un refugi de la Guerra Civil
Notícia: Inquietud veïnal a Sants pel risc de danys a un refugi de la Guerra Civil
Comparteix
La construcció d'un edifici per a Càritas al costat de l'església de Santa Maria afecta dues sortides i motiva una recollida de firmes

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa