L’exregidor de CiU Antoni Vives accepta dos anys de presó per falsificar un contracte

L’exregidor de CiU a l’Ajuntament de Barcelona Antoni Vives ha acceptat una condemna de dos anys de presó per falsificar un contracte de l’empresa municipal Barcelona Regional Agència de Desenvolupament Urbà l’any 2012. Vives ha acordat amb la Fiscalia que la pena de dos anys se li commutarà per un curs de formació en ètica en la gestió pública.

Vives ha ratificat aquest dimecres davant els magistrats de la Secció 2 de l’Audiència de Barcelona la seva conformitat amb l’acord aconseguit entre les defenses i les acusacions de la causa. La condemna a l’exregidor també inclou una multa de 5.400 euros i el canvi de la pena de presó pel curs de formació està condicionat al fet que no torni a delinquir en dos anys.

Tots reconeixen els fets

En acceptar la condemna, Vives ha admès que va contractar l’aleshores alcalde de Cervelló (Barcelona) i membre de CiU, Jesús Arévalo, per a “completar la seva remuneració anual”. Arévalo va figurar com a treballador de Barcelona Regional des de gener de 2012 fins a maig de 2015 encara que mai va treballar per a la societat municipal. Arévalo, també acusat, ha admès els fets i ha acceptat la mateixa condemna que Vives, també per un concurs de falsedat documental en concurs amb prevaricació i malversació.

Vives, llavors tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, a més de president del consell d’administració de Barcelona Regional, ha reconegut que va fingir la contractació “de comú acord amb el seu amic” i llavors director general de Barcelona Regional, Guillermo Müller, qui tenia competències en contractació laboral. Müller també ha admès els fets, ha estat condemnat pels mateixos delictes a dos anys presó commutats pel curs de formació en ètica, i haurà de pagar una multa de 3.600 euros, mentre que les multes per a Vives i Arévalo ascendeixen a 5.400 euros. Després de la vista, fonts de la defensa de Vives han destacat en declaracions a Europa Press que Vives “no es va enriquir” amb el fals contracte.

Nou comentari